Сергей Шойгу се появи за първи път след бунта на "Вагнер"

1
Руският министър на отбраната инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна
Руският министър на отбраната инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна Видео: NOVA

Руският министър на отбраната инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети руски войски, участващи в бойните действия в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на информация от днес на руската новинарска агенция РИА Новости.

Това е първата публична проява на Шойгу след бунта през уикенда на частната военна компания "Вагнер", предаде БТА.

РИА Новости, която от своя страна се позовава на руското министерство на отбраната, пояснява, че Шойгу продължава да заема поста си, но не съобщава детайли за това кога и къде точно се е срещнал министърът с войници и командири от Западната войскова групировка.

В събота ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин поведе бойците си към Москва, за да свали руското военно ръководство, което според него е корумпирано и некомпетентно. В крайна сметка обаче Пригожин нареди на хората си да спрат и да се върнат в окупираните от Русия части на Украйна, след като бе постигната сделка с Кремъл, посредник в която стана беларуският президент Александър Лукашенко, припомня Ройтерс.

Сделката сключва гарантиране на сигурността на разбунтувалите се бойци от "Вагнер" и отказ от наказателни преследвания срещу тях. Не е известно обаче дали Путин се е съгласявал да внесе промени във висшето военно ръководство на Русия като част от сделката с Пригожин.

Според ТАСС Шойгу е посетил преден команден пункт на едно от подразделенията на Западната войскова групировка в зоната на така наречената специална военна операция и е изслушал доклад на началника на Западната войскова групировка генерал-полковник Евгений Никифоров за текущата обстановка на фронта, характера на действията на противника и изпълнението на задачите от руските войски на основните тактически направления. Никифоров е доложил на министъра и за формирането и бойната готовност на нови полкове в резерва на Западната войскова групировка.

"На командващия и командирите на Западната войскова групировка е поставена задача да продължат да водят активно разузнаване за своевременно разкриване и пресичане на плановете на противника", съобщава руското министерство на отбраната.

То допълва, че Шойгу е обърнал внимание на цялостното подсигуряване с всички необходимо на войските, участващи в така наречената специална военна операция, и създаването на условия за безопасно разполагане на личен състав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари