Сергей Шойгу нареди унищожаването на далекобойните оръжия на Киев

1
Властите в Киев пък съобщиха, че са нанесли поредица от успешни удари по 30 руски логистични центъра
Властите в Киев пък съобщиха, че са нанесли поредица от успешни удари по 30 руски логистични центъра Снимка: Global Look Press

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е инструктирал военните да дадат приоритет на унищожаването на украинските ракетни и артилерийски оръжия с голям обсег, съобщи министерството на отбраната, цитирано от БНР.

Според него приоритет е унищожаването на украинските далекобойни оръжия, използвани за обстрел на цивилни селища и складове за съхранение на зърно в Донбас.

"Армейският генерал Сергей Шойгу инструктира командващите да дадат приоритет на унищожаването на вражеските ракети и артилерия с голям обсег на действие, от които се извършва обстрел на жилищни райони на населени места в Донбас и умишлени палежи на житни полета, както и на складове за зърно", се казва в съобщение на Министерството на отбраната.

По-рано днес представителството на т.нар. Донецката народна република съобщи, че украинските сили са изстреляли 20 снаряда по населеното място на ДНР Пантелеймоновка и 8 снаряда по село Верхнеторецкое.

Властите в Киев пък съобщиха, че са нанесли поредица от успешни удари по 30 руски логистични центъра и складове с боеприпаса. Използвани са ракетни системи за многократно изстрелване, доставени от Запада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    до Унуфри
    Украинците нападнаха русия и окупираха нейни територии? Искаха война с русия - получиха я?
  • 1
    9
    Свети Унуфри
    Време е Русия да подпука укронацистите така, че въздух да не могат да си поемат! Искаха война с Русия - е, получиха си я!
  • -1
    8
    хехе
    Русия срещу САЩ е като индианците срещу испанските конквистадори. Едните с лъкове и стрели, другите с мускети и оръдия.
  • -4
    7
    Браво на Русия! Така трябва да...
    Браво на Русия! Така трябва да се действа срещу евроалтантическия тумор сащ!
  • 3
    6
    до 5
    Русия пък не прощава никога и никому. Как ти беше името? Всъщност няма значение.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари