Русия разработва свръхзвукови оръжия

0
Русия очаква сериозен пробив в областта на лазерните и електромагнитни оръжия
Русия очаква сериозен пробив в областта на лазерните и електромагнитни оръжия Снимка: © Yury Smituk / TASS

Русия разработва свръхзвукови оръжия въз основа на нови материали, каза в четвъртък (19 януари) руският заместник-министър на отбраната Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, предаде Руски дневник.

"Предстоят свръхзвуковите оръжия, които изискват използването на принципно нови материали и системи за контрол, които работят в напълно различна среда, в плазма", каза той.

Днес армията е на етап на нова научна и техническа революция и нови системи за въоръжение, базирани на физични принципи, които не са били използвани преди в тази област, които идват да заменят съществуващите, каза зам.-министърът на отбраната.

"Предстои да се изготвят напълно нови схеми за контрол на операциите на войските, защото днес онзи, който се научи да открие врага по-бързо и да даде наименование на мишена и всичко това трябва да се прави в реално време, е този, който всъщност печели", каза Борисов.

Естеството на всички военни конфликти показва, че времето от вземането на решението до крайния резултат е рязко съкратено: по-рано е било час, а понякога и дни, докато сега става въпрос за десетки минути или само за няколко минути и скоро "ще бъдат само секунди", каза зам.-министърът на отбраната.

Русия очаква сериозен пробив в областта на лазерните и електромагнитни оръжия, продължи той.

"Взаимодействието между Руската академия на науките и Министерството на отбраната има конкретни цели. На първо място в развитието на научно-техническия потенциал. Ние очакваме особено сериозен пробив в областта на лазерните, електромагнитни оръжия и т. н.", каза зам.-министърът на отбраната пред журналисти в Руската академия на науките.

Източник: Руски дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари