Семейство от село Сланотрън остана без дом след пожар

0
Важното е, че спасихме децата, сподели 60-годишната жена
Важното е, че спасихме децата, сподели 60-годишната жена Снимка: Красимир Каменов / БНР

60-годишната жена и двете ѝ деца са настанени временно в пенсионерския клуб в селото

В събота пожар в къща във видинското село Сланотрън остави без покрив над главата семейството на Татяна Йонова. 60-годишната жена и двете ѝ деца са настанени временно в пенсионерския клуб в селото. Предстои ремонт на две помещения от лятна кухня, която се намира зад изгорялата къща. "Отреагирахме веднага и намерихме легла, дрехи и храна за тях и правим каквото можем. Опитахме се да открием дарителска сметка, но нещата там са сложни", коментира кметът на селото Калин Любенов и разказа за моментното положение на семейството и пожара, предаде Радио ВИДИН.

"В събота се случи този нещастен инцидент. Аз бях информиран от един мой приятел, който ми каза, че къщата на Таня гори. Веднага дойдох на място и буквално за един час къщата изгоря напълно. Като кмет на селото трябваше да взема решение къде да бъдат настанени майката с децата. Настанихме ги в пенсионерския клуб. Намерихме легла, завивки. И храна осигурихме... Ще останат временно там, докато стане готова лятната кухня зад къщата. Обадих се на секретаря на Общината и се срещнахме. Днес дойде и представител на Общината. Взе се решение да се отремонтира тази постройка зад изгорялата къща и там да бъдат настанени. От Общината обещаха пълно съдействие... Голямата къща няма как да бъде ремонтирана. Много средства трябват... Няма как да открием и дарителска сметка, защото има известни трудности, но хората помагат... Пожарът вероятно е тръгнал от печка... Събираме най-необходимите неща за семейството и ще продължим да им помагаме... Майката е социален асистент на децата", каза Калин Любенов.

Потърпевшата Татяна Йонова сподели за преживения ужас от пожара в съботния ден:

"Отидох до магазина и като се върнах брат ми ме пресрещна с момичето и ми каза, че къщата гори... Важното е, че спасихме децата. Аз се опитах да гася, но не можах. Огън навсякъде и изгоря... Доволни сме, че кметът отреагира и ни настани тук. Топло е и имаме храна и дрехи... Няма къде да отидем при роднини. Всеки си е в неговия дом...", разказа Татяна Йонова.

Днес в селото са идвали социални работници и е станало ясно, че няма дом, където да бъдат настанени Татяна и децата ѝ на този етап, и докато тече ремонтът на лятната кухня, те ще останат в пенсионерския клуб, коментира кметът Калин Любенов. Дарения на хранителни продукти за семейството продължават да се набират, така че всеки, който желае да помогне, може да го направи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари