7-членно семейство остана без дом заради пожар

0
Пожарът тръгнал от покрива, който рухнал и опожарил всичката покъщнина на семейството
Пожарът тръгнал от покрива, който рухнал и опожарил всичката покъщнина на семейството

Пожар унищожи къща и остави на улицата 7-членна фамилия в шуменското с. Косово.

Цялото село се втурнало да гаси и до 3 часа призори в петък потушавали пламъците, но огнеборци и помогачи не спасили нищо от домашното имущество, информира Труд.

Огънят тръгнал откъм покрива, докато семейството гледало сериал по телевизията към 20,48 часа в четвъртък. Предполага се, че причината е в късо съединение на остарялата ел.инсталация.

Веднага била потърсена помощ от пожарната и два екипа от Шумен и Нови пазар отишли да гасят. При пристигането било установено, че цялата покривна конструкция гори и тя рухнала върху имуществото. „Нищо не е спасено, останаха само с дрехите на гърба си“, каза кметицата Иванка Мирчева.

Унищожени са 60 кв.м покривна конструкция, мебели, техника, домашно имущество и лични документи. Оцелили са само две стопански сгради с 20 птици и зайци. За гасенето на огъня са използвани 28 тона вода.

В къщата живеел Мирчо Добрев/44г./ заедно със семейството на сина си, който имал три деца. Двамата са ученици, най-малкото е на година и трагедията е голяма. Когато огънят лумнал, на двора били простряни да съхнат само дрехи на бебето. Съселяни няма да оставят фамилията да ходи гола и боса. "Ще се търси помощ и от община Каспичан да бъдат настанени в подходящо жилище", каза селската кметица.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари