Селянин „арестува” бандит, с бухалка и пистолет го пазил до идването на полицаите

0
Колата беше спряна ей тук, в пресечката, разказва събитията от 28 февруари Иванчо Маринов.
Колата беше спряна ей тук, в пресечката, разказва събитията от 28 февруари Иванчо Маринов.

57-годишен жител на шуменското село Радко Димитриево „арестува” бандит гастрольор от група, тръгнала да граби старци из Шуменско, и с бухалка и законен пистолет го пазил до идването на униформените, съобщи вестник „Монитор”.

От полицията съобщиха, че случаят е станал на 28 февруари, а вчера директорът на ОДМВР е изпратил до доблестния защитник на съселяните си специална писмена благодарност.

„Беше към 8 и половина вечерта, когато чух, че кучето лае, но лаеше като на чужди хора”, разказа пред „Монитор” героят Иванчо Маринов. Мъжът живее на самия главен път Шумен - Бургас, а до него - 78-годишният дядо Христо. След счупване на крак и няколко операции за наместване дядото се движи с инвалидна количка и патерици.

„Седях си, както сега, обърнат с гръб към вратата, и гледах телевизия, по едно време някой ми хвана количката и ме мръдна”, разказа за събитията дядото. Помислил, че съседът му Иванчо е дошъл, както обичайно, да го навести. Вместо това обаче пред него застанали двама непознати с маски на главите и му поискали всичките пари.

„Казах им: Убийте ме, но пари нямам!”, продължава дядото. Единият нападател отишъл да прерови съседната стая, вторият препречил пътя на инвалидната количка. На излизане му взели личната карта и джиесема.

Когато чул кучето, Иванчо излязъл първо на двора, после на улицата и се качил в колата си да направи обиколка в квартала. В една от пресечките видял съмнителна кола и засякъл пътя на непознатия.

„Слязох с бухалка и с пистолета, викам му -  няма да мърдаш, тука ще стоиш, ще те пребия.” После се обадил на полицията и изчакал на пост, докато дойдат униформените. Оказало се, че „задържаният” е 51-годишен гастрольор от Дългопол, двамата му съучастници успели обаче да се укрият и в момента се издирват.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари