Селин Дион призна, че 17 години е пазила в тайна заболяването си

0
Селин Дион призна, че 17 години е пазила в тайна заболяването си

Певицата дори разкри, че състоянието ѝ е довело до "счупване на ребра"

Селин Дион се развълнува, докато разкриваше, че 17 години тайно се е борила със синдрома на скования човек, преди да го разкрие публично, признавайки, че "лъжата" пред феновете ѝ е била "твърде голяма" за нея.

56-годишната певица разкри, че е била диагностицирана с рядкото автоимунно неврологично заболяване през 2022 г., но сега сподели, че се е борила с ужасяващото състояние в тайна почти две десетилетия, преди да разкаже на света за него.

По време на предварителен разговор с водещата на предаването Today Хода Котб певицата подробно разказа за болката, която е изпитала, когато е трябвало да крие заболяването от своите поддръжници, сподели VESTI.

Тя описа криенето на това заболяване като огромно "бреме", обяснявайки, че се е чувствала така, сякаш трябва да се държи като "герой", докато тайно е чувствала, че "тялото ѝ я предава".

В тийзър за предстоящия разговор, Селин обясни, че когато за първи път е започнала да осъзнава, че нещо не е наред, не е "отделила време", за да разбере какво се случва.

Тя си спомня, че се справяла с болестта, докато съпругът ѝ Рене Анжелил се е борил със собствените си здравословни проблеми; той почина от рак на гърлото през 2016 г.

"Не знаехме какво се случва с мен", казва тя. "Не отделях време... Трябваше да се спра, да отделя време, за да го разбера. И сякаш това не беше достатъчно, съпругът ми също се бориеше за собствения си живот“.

След кончината му Селин споделя, че ѝ е било трудно да съчетае отглеждането на децата си с кариерата си - като в същото време пази в тайна от обществеността влошеното си здраве.

„Трябваше да отглеждам децата си, да се крия, да се опитвам да бъда герой - докато усещах, че тялото ми ме напуска“ - продължи тя. "Държах на собствените си мечти".

Но тя каза, че "лъжата" в крайна сметка е станала "твърде голяма", и добави: "Тежестта беше твърде голяма. Не можех повече да лъжа хората, които ме докараха до мястото, където съм днес".

"Да не казваш истината беше твърде тежко за носене" - каза водещата Хода, а Селин отговори: - "Не можех да правя това повече".

След като част от интервюто беше излъчено в предаването Today, водещата разказа за разговора между нея и Селин на събеседниците си и разкри, че изпълнителката на „My Heart Will Go On“ ѝ е казала, че се е борила с болестта в продължение на 17 години.

„Тя го е имала 17 години и не е знаела какво не е наред и се е притеснявала“ - каза Хода. "Гласът ѝ беше изчезнал, тялото ѝ не можеше да се справи, тя се спъваше и падаше, всички тези неща се случваха".

Телевизионната звезда каза, че Селин "почти е умряла от това", но настоя, че сега тя е "на път" към възстановяването.

Синдромът на скования човек е дегенеративно състояние, което кара мускулите да се напрягат и спазмират неконтролируемо. В крайна сметка страдащите от него приличат на "човешки статуи, тъй като постепенно блокира тялото, оставяйки хората неспособни да ходят или да говорят".

Въпреки че се бори със заболяването в продължение на 17 години, Селин продължава да изнася концерти до 2022 г., когато сподели диагнозата си със света и отменя всички предстоящи концерти.

В друга част от интервюто си за NBC музикантката описва какво е да пееш със заболяването и казва, че се чувства така, сякаш "някой я задушава". Тя добави, че ѝ е трудно да контролира височината на гласа си поради "спазми".

И това не се отразява само на гласа ѝ, тъй като: "Спазмите могат да бъдат и в коремната област, могат да бъдат в гръбначния стълб, могат да бъдат в ребрата. Ако насоча краката си, те ще останат заклещени в това положение или ако готвя - защото обичам да готвя - пръстите ми, ръцете ми, ще заемат определено положение."

Селин дори разкрива, че състоянието ѝ е довело до "счупване на ребра".

Въпреки това още през март Селин разкри, че все още има надежди да се върне на сцената в публикация в Инстаграм в чест на Международния ден за повишаване на осведомеността за синдрома на скования човек.

„Опитите да преодолея това автоимунно заболяване бяха едно от най-трудните преживявания в живота ми, но оставам твърдо решена един ден да се върна на сцената и да живея възможно най-нормално“, написа тя.

През април тя сподели пред Vogue France, че все още не е сигурна какво ще бъде бъдещето ѝ, когато става въпрос за концерти.

„Не мога да отговоря на този въпрос... Защото от четири години си казвам, че няма да се върна, че съм готова, че не съм готова“, обясни тя.

Тя също така разкри, че се подлага на "спортна, физическа и вокална терапия" пет дни в седмицата, за да се пребори със симптомите.

В момента изпълнителката се подготвя да издаде документален филм, който ще предложи сърцераздирателен поглед към битката ѝ със здравето, озаглавен „I Am: Celine Dion“.

В трейлъра на специалния филм на Amazon Prime, който ще дебютира на 25 юни, Селин се разплаква, докато обсъжда болестта и последиците, които тя е имала върху нея.

Вижда се как тя отчаяно се опитва да спаси гласа си, като обяснява, че ще направи всичко, за да пее отново.

„Гласът ми е диригентът на моя живот“ - каза тя. „Когато гласът ти носи радост, ти можеш да дадеш най-доброто от себе си.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари