Семейството на Селин Дион: Молим се за чудо!

0
55-годишната певица е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване
55-годишната певица е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване Снимка: Фейсбук

55-годишната певица е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване

Сестрата на певицата Селин Дион Клодет даде интервю за канадския Hello. Тя разказа за здравословното състояние на 55-годишната певица, която е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване - синдром на скованост на мускулите. Според Клодет сега Селин Дион прави „всичко, за да се възстанови“, защото е „силна жена“. Тя добави, че ситуацията се усложнява от факта, че малко се знае за болестта на артиста. "Тя има спазми, които са извън контрол. Знаете ли какво се случва, когато се събудите посред нощ с крампи в крака или ръката? Нещо подобно се случва с нея, само че тя има такива крампи във всичките си мускули. Малко можем да направим, за да я подкрепим, да облекчим болката ѝ. Молим се за чудо“, каза жената, цитирана от БГНЕС.

За първи път Селин Дион разбра за болестта през декември миналата година. Тя има рядко автоимунно разстройство на движението, засягащо един на милион души и поразяващо централната нервна система (мозъка и гръбначния мозък). Симптомите могат да се появят на всяка възраст, но обикновено се развиват между 30 и 60 години. Пациентите изпитват прогресивна скованост (втвърденост) и мускулни спазми, поради което те, казано ненаучно, се превръщат в "статуи".

По-рано Дион е признавала пред почитателите си, че се е борила със състоянието си и това се отразява и на гласа ѝ. През май певицата обяви в социалните мрежи, че световното ѝ турне Courage (Кураж) е отменено поради заболяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари