Седмица на програмирането в СУ „Васил Левски“

1
Всички участвали ученици ще получат сертификати на специална церемония в училището
Всички участвали ученици ще получат сертификати на специална церемония в училището

В периода 5 - 20 октомври 2019 г. Европа отбелязва Седмицата на програмирането, която е насочена към гражданите и има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин. СУ „Васил Левски“ – Русе участва с четири регистрирани дейности на картата на #CodeWeek по три теми.

На 15 октомври 2019 година се проведе заключителната дейност от Седмицата на програмирането с открит урок на тема Pixel Coding, в който взеха участие ученици от VII клас. Гости на събитието бяха г-жа Диана Миланова – старши експерт в РУО – Русе, заместник-директорите по учебната дейност в училището – г-жа Анелия Йончева, г-жа Рени Стоянова, г-н Георги Иванов и г-н Тодор Йорданов, както и учители по математика и информационни технологии, съобщиха от учебното заведение.

По време на урока учениците под ръководството на техния преподавател, г-жа Мария Спасова, се запознаха с това как работи компютърът, как обработва информацията, потопиха се в света на нулите и единиците. В хода на урока те се научиха как да преобразуват десетични числа в двоични чрез лесен и достъпен до възприятието им начин, след което, съпоставяйки двоичните числа с определен цвят, ги откриваха закодирани в матрица от пиксели. Като резултат на матриците се визуализираха различни картини. Вълнението от неизвестното ги вдъхнови да работят бързо и точно. Урокът завърши с игра вKahoot, онлайн приложение, което те познават и използват много добре в часовете си по информационни технологии.

За участието си в Седмицата на програмирането всички участвали ученици ще получат сертификати на специална церемония в СУ „Васил Левски“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари