Седем неща, които да не държим на терасата

9
Балконът би трябвало да е място за почивка, а не склад
Балконът би трябвало да е място за почивка, а не склад

Балконът би трябвало да е място за почивка, а не склад

Балконите са идеалното допълнение към домовете ни, осигурявайки място за почивка и съхранение. Не всички неща обаче е добре да се съхраняват на балкона. Ето няколко категории предмети, които никога не трябва да се съхраняват на балкона заради тяхната потенциална опасност, пише Актуално.

Какви неща никога не трябва да се съхраняват на балкона?

1. Газови бутилки

Съхраняването на газови бутилки на балкон представлява сериозна опасност за безопасността. Под въздействие на високите температури и пряката слънчева светлина, могат да се повредят или да изтече газ. Така може да се стигне до пожар, експлозия или отравяне. Газовите бутилки трябва да се съхраняват в добре проветриви и специално проектирани за тази цел помещения.

2. Запалими течности

Съхранението на запалими течности като бензин, разредители, лакове и бои на балкона трябва да е изключително внимателно. Парите от тези вещества могат да се запалят и да причинят пожар или експлозия. Идеалното място за съхранение на такива вещества е хладно и добре проветриво място, което е отделено от жилищните помещения.

3. Експлозиви

Съхраняването на експлозиви на балкон е изключително опасно и недопустимо. Това може да включва пиротехника, експлозиви за ремонт или строителство. Рисковете от пожар, експлозия и сериозно нараняване както на обитателите, така и на минувачите са твърде големи. Съхранението на такива вещества трябва да се извършва в съответствие със законодателството и препоръките на специалистите.

4. Боклук

Балконът не е предназначен за съхранение на боклук. Съхраняването му може да се предизвика размножаване на вредители, появата на неприятни миризми и замърсяване на околната среда. Увеличава се възможността от пожар или други извънредни ситуации. Боклукът трябва да се изхвърля в съответствие с правилата и редовно да се отстранява от балкона.

5. Велосипеди

Съхранението на велосипеди на балкона може да бъде привлекателна опция заради ограниченото пространство вътре в къщата. Влагата и неблагоприятните климатични условия на балкона обаче могат да повлияят неблагоприятно на състоянието на колелото. Излагането на влага и корозия може да ускори износването и да повреди компонентите. Ако е възможно, най-добре е да съхранявате велосипеда в специално закрито помещение или гараж.

6. Строителни материали

Съхраняването на строителни материали на балкона може да създаде проблеми с безопасността и да разруши външния вид на сградата. Влагата и атмосферните влияния могат да причинят счупване или изкривяване на материалите и да привлекат насекоми и гризачи. Ако искате да пазите строителни материали, те трябва да се съхраняват вътре или в специално оборудвани складови помещения.

7. Обувки и дрехи

Съхраняването на обувки и дрехи на балкона може да ги повреди или развали. Излагането на влага, прах, ултравиолетова радиация и екстремни температури може да причини избледняване, мухъл или неприятни миризми. Препоръчително е дрехите и обувките да се съхраняват на закрито на сухо и защитено от околната среда място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Непознат
    Абе пишащия, Хората да неби да са без мозък
  • 3
    3
    Иван222
    Безценна статия! Чудя се как изобщо съм живял преди да я прочета!!! Най- вече онази част с експлозивите... И защо само седем неща? Усещам душевен дефицит. А някога селската душа на новоизлюпените граждани сееше пипер и гледаше кокошки по балконите.
  • 2
    2
    Психиатър
    Много полезна статия!След като я прочетох,веднага свалих всичкия тротил (който всяко семейство притежава по принцип)в мазата!
  • -1
    1
    Менчо пилков
    А Пенчо не си държи секретарките на балкона
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари