Създадоха имплат, бореш се с рак

0
Американски изследователи създадоха имплант, който да може да побеждава ракови клетки
Американски изследователи създадоха имплант, който да може да побеждава ракови клетки

Американски изследователи създадоха имплант, който да може да побеждава ракови клетки, докато те се движат в човешкото тяло.  Изобретението ще помогне както за ранно предупреждаване за развитие на рака, така и като щит срещу разпространение на зловредните клетки в други части на тялото, пише Би Би Си.

Имплантът е голям само 5 мм и е направен от вече одобрен за използване биоматериал. Досега той е бил тестван само върху мишки, болни от рак на гърдата, но въпреки това лекарите са обнадеждени за резултатите на този нов тип лечение, пише "Дартс Нюз".

Експериментите са показали, че имплантирането на уреда, независимо дали в мастна тъкан или под кожата, действа на раковите клетки, циркулиращи в човешкото тяло, като ги „изсмуква". Неговата ефикасност идва от това, че той имитира процеса, при който клетките, освободени от тумора, се прикачват към други зони на човешкото тяло чрез имунни клетки.

Учените са установили, че тези имунни клетки образуват група върху импланта - естествена реакция към каквото и да е било чуждо тяло, привличайки раковите клетки вътре.  След това обаче те са приложили специална техника, която може да различи раковата от нормалната клетка и по този начин прихващат зловредната клетка, затворена в импланта.

Източник: Дартс Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Вземи се ожени!
- Защо?
- Омръзна ми да ти гледам доволната физиономия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари