Как вирусите помагат срещу онкологичните заболявания?

1
Вирусите, убиващи ракови клетки, са известни от повече от век
Вирусите, убиващи ракови клетки, са известни от повече от век Видео: NOVA

Вирусите, убиващи ракови клетки, са известни от повече от век

Вирусите - тези инфекциозни агенти, идентифицирани днес като "обществен враг № 1", изглежда могат да станат съюзници срещу раковите патологии.

Онколитичните вируси, буквално - вируси, убиващи ракови клетки, са известни от повече от век благодарение на първия случай, описан през 1904 г., на пациент с миелоидна левкемия в ремисия, след като вероятно е бил заразен от грип, предава NOVA.

Независимо дали са мутирали или от див тип, тези вируси имат предимството да се реплицират преференциално в туморни клетки и да водят до тяхната регресия чрез клетъчен лизис и стимулиране на туморния имунен отговор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари