Съветници отказват заплащане за участието си в извънредната сесия на ОбС - Русе

1
Призовават и колегите си за същото отговорно поведение към хората, които са им гласували доверие
Призовават и колегите си за същото отговорно поведение към хората, които са им гласували доверие Снимка: Общински съвет - Русе / архив

Друг е въпросът, че вчера стана ясно, че тази сесия е пред провал

Общинските съветници на ПП ГЕРБ - Русе и СДС декларират, че не желаят възнаграждения за участието си в инициираната извънредна сесия на ОбС - Русе на 26 август 2022г. и призовават и колегите си за същото отговорно поведение към хората, които са им гласували доверие.

Това се казва в прессъобщение, разпространено от офиса на ГЕРБ в Русе.

Друг е въпросът, че вчера стана ясно, че тази сесия е пред провал.

Поместваме и останалата част от текста на старейшините:

"Във връзка с несъстоятелния аргумент, че свикването на извънредна сесия на Общински съвет Русе ще доведе до излишни разходи, който от вчера се разпространява като обръщение от съветниците на МК БСП, ВМРО, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ, ПП Атака и ДПС, общинските съветници от ПП ГЕРБ и СДС заявяват принципната си позиция, че инициираната сесия на общинския съвет не трябва да се заплаща, каквато практика вече съществува в Русе.

Извънредното заседание е по искане на съветниците от двете партии, заради наболелите проблеми за русенци, свързани с трафика на тежкотоварни превозни средства през града ни и подмяната на тръбите на ВиК, тъй като именно общинския съвет е мястото за ефективни действия за разрешаване на кризисни ситуации от висока обществена значимост за гражданите на Русе".

Веднага след началото на обявената за петък, 26 август, сесия на общинския съвет, която очевидно ще бъде бойкотирана от представителите на изброените по-горе партии, групите общински съветници на ГЕРБ и СДС ще дадат брифинг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Lora
    Трябва изобщо да не им се плаща,и без това нищо не става от тях,нищо не вьршат!Търтеи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари