САЩ наложиха санкции на 328 руски депутати

1
В списъка влизат и 48 отбранителни компании
В списъка влизат и 48 отбранителни компании

В списъка влизат и 48 отбранителни компании

Съединените щати обявиха нова вълна от санкции срещу руски законодатели, олигарси и отбранителни компании в отговор на инвазията в Украйна, съобщи Белият дом, предава БГНЕС.

Мерките, които включват замразяване на притежавани в САЩ активи, са насочени към 328 членове на долната камара на руската Държавна дума и 48 отбранителни компании, „които подхранват военната машина на президента Владимир Путин”, се казва в изявлението, публикувано по време на участието на президента на САЩ Джо Байдън в срещите на високо равнище в Брюксел, посветени на войната.

Министерството на финансите на САЩ налага санкции и срещу сделки със злато, свързани с Банката на Русия.

Министерството на финансите на САЩ разшири обхвата на действащите санкции, като включи в тях всички операции на Централната банка на Русия със злато“, се казва в изявление на ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари