САЩ изпратиха най-големия си самолетоносач в помощ на Израел

0
"Джералд Форд" води ударна група от крайцер, разрушители, ядрена подводница, десетки самолети F-35
"Джералд Форд" води ударна група от крайцер, разрушители, ядрена подводница, десетки самолети F-35 Снимка: US Navy

"Джералд Форд" води ударна група от крайцер, разрушители, ядрена подводница, десетки самолети F-35

Съединените щати разгръщат ударната група на авианосците, начело с най-големия самолетоносач на САЩ "Джералд Форд" (USS Gerald R. Ford) в Източното Средиземноморие. Това съобщи министърът на отбраната Лойд Остин, пише вестник СЕГА.

Групата включва самолетоносач, крайцер, няколко разрушителя, ядрена подводница.

US Navy

Той добави, че САЩ ще помогнат на Израел с допълнително военно оборудване и ресурси, включително боеприпаси.

Мислите ми продължават да са с народа на Израел и многото семейства, които загубиха близки при терористичната атака на Хамас“, каза Остин.

Най-големият военен кораб в историята - американският самолетоносач "Джералд Форд" (USS Gerald R. Ford), пристигна в Норвегия на посещение, порицано от съседна Русия, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. Корабът, който струва 12,9 млрд.

Американска бойна група се насочва към Израел с огромен пакет от военна помощ, включително оръжия за известен Iron Dome (Железен купол), известната система за противовъздушна отбрана.

Ударната група на самолетоносача "Джералд Р. Форд" - GRFCSG - е разположена в зоната на действие на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка (Шести американски флот). GRFCSG разполага с повече от 6 000 моряци на всички платформи.

Групата се състои от 12-а ударна група на самолетоносачите, 8-о авиокрило на самолетоносачите, ескадрила разрушители 2. Групата включва корабите: ракетен крайцер “Нормандия”, и разрушителите “Рамидж USS, “МакФаул”, “Томас Хъднър”. В групата са и USS Carney и USS Roosevelt.

Вашингтон е подсилил също ескадрили от американски изтребители F-35, F-15, F-16 и щурмови самолети A-10 в региона.

ПАРАМЕТРИ

"Джералд Форд" (USS Gerald R. Ford) най-големият военен кораб в света. Корабът, който струва 12,9 млрд.долара, има водоизместимост над 100 000 тона.. Американският самолетоносач с дължина 337 метра е способен да превозва до 90 самолета и хеликоптера. "Джералд Форд“ е с ширина 41 м при водолинията и 78 м при самолетната писта, а височината – 76 м. Корабът разполага с 25 палуби.

Задвижването на плавателния съд се извършва от два ядрени реактора тип Bechtel A1B. Всеки от тях има по 300 мегавата мощност, което е три пъти повече, отколкото тези показатели на двигателите на самолетоносачите от клас „Нимиц“. Реакторите осигуряват 25-30 години автономно плаване, преди да стане нужда да се сменя ядреното гориво. Движен от своите четири винта, всеки с диаметър 7 метра, корабът може да достигне скорост от 30 възли. На „Джералд Форд“ може да служат общо 4500 души.

Той носи:

- палубни изтребители-бомбардировачи F-35C;

- атакуващи изтребители F/A-18E/F Super Hornet;

- самолет AWACS E-2D Advanced Hawkeye;

- самолет за електронно противодействие EA-18G;

- многоцелеви хеликоптери MH-60R/S

- бойни дронове

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Полуръст путин
    До 9 .Абе ватенко,през Босфора не се допускат военни кораби по време на конфликт.Дори кораби на НАТО не се допускат.А НАТО може да потопи първобитния черноморски руски флот за броени минути.Колкото е полета на Томахоук от самолетоносача или от някой кораб.А Израел не е в НАТО и може да се трепят арабските свине без проблем.И ще ги трепят.
  • 3
    10
    До втори
    Напълно си прав, такъв огромен кораб не може да премине през Босфора. Това е неопровержим факт, колкото и копейкджиите да тръбят, че ги било страх. А отделно, и крацерът Москва, който се намира на дъното на Черно море няма да даде възможност за приближаване до брега. Явно това е стратегията на ватниците, да изградят рифт от собствените си кораби. А нещо почнаха и сами да си свалят самолетите. Та ми е чудно, кой ли го е страх.
  • -3
    9
    до 7
    Щом на втория ден обърнаха кораба към еврюгите а кум усраните втора година не смеят значи само едно единствено нещо, и нищо друго. Страх !
  • 0
    8
    Ха ха ха
    Евроджендърите май се активизираха. Успокойте се, нежни момчета. Направете си епилацията и маникюра. Украйна ще загуби!
  • 4
    7
    До 1
    И от кого имат страх или само ти така си мислиш??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари