Антъни Блинкън: САЩ ще обявят нова помощ за Израел след нападението на "Хамас"

1
Държавният секретар на САЩ определи нападението срещу Израел като "терористична атака от страна на терористична организация"
Държавният секретар на САЩ определи нападението срещу Израел като "терористична атака от страна на терористична организация" Снимка: Anthony Blinken Secretary Official / Facebook

Държавният секретар на САЩ определи нападението срещу Израел като "терористична атака от страна на терористична организация"

Вашингтон днес ще обяви нова помощ за Израел, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, като добави, че част от мотивите за атаката на "Хамас" може да са били да се наруши потенциалното нормализиране на връзките между Израел и Саудитска Арабия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ също така са взели под внимание съобщенията за няколко убити американци в Израел и Вашингтон иска да провери подробностите относно тази информация, добави Блинкън в интервю пред Си Ен Ен.

Блинкън каза още, че подробности за американската помощ ще бъдат съобщени по-късно и определи нападението срещу Израел като "терористична атака от страна на терористична организация".

Американският държавен секретар добави, че днес в по-голямата част от Израел обстановката е била относително спокойна, но все още се водят интензивни сражения в Газа - блокиран от Израел палестински анклав, в който от седмици има протести на младежки групи.

Той каза и че САЩ все още не са открили доказателства, че Иран стои зад нападението срещу Израел, но отбеляза дългогодишните връзки между Иран и групировката "Хамас", която управлява в Газа.

Междувременно йорданският крал Абдула заяви, че е необходимо да се засилят дипломатическите усилия, за да се предотврати ескалацията на израелско-палестинското насилие с "опасни последици" за сигурността в региона.

В коментарите си пред държавните медии на страната Абдула заяви, че са били установени контакти със страни от региона и от целия свят за обсъждане на "спешни международни действия за избягване на ескалация и за предпазване на региона от последиците на нов кръг от насилие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Бай Колю
    Усрайна май ще го д.ха. САЩ насочват вниманието си на друго място. Зеленски остава на втори план.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари