САЩ и Русия си размениха затворници

0
Русия освободи американска баскетболистка срещу руски оръжеен търговец
Русия освободи американска баскетболистка срещу руски оръжеен търговец Снимка: АП

Русия освободи американска баскетболистка срещу руски оръжеен търговец

Русия е освободила американската баскетболистка Бритни Грайнър. В замяна Съединените щати са пуснали руския оръжеен търговец Виктор Бут, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на американски източници, посочи БТА.

Размяната на затворници бе потвърдена от министерството на външните работи на Русия, цитирано от ТАСС и БТА. Тя е станала на летището на Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства.

Размяната бе осъществена в момент на високо геополитическо напрежение между САЩ и Русия на фона на войната в Украйна.

Освобождаването на баскетболната звезда Бритни Грайнър, двукратна златна олимпийска медалистка с националния отбор на Съединените щати, бе сред основните приоритети на президента Джо Байдън. То бе постигнато, но на висока цена, и освен това бившият морски пехотинец Пол Уилан остава в руски затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Моа ли да питам
    Има ли хора,вярващи на такава постановка.Виктор Бут,срещу това Бритни/Браян.Американски морски пехотинец остава в Руски затвор.Дано и той се прибере за Коледа.Но е много важно,кой на кого показва емблематичната трипръстова комбинация.Ако Пол Уилан е жертва........П.С.Съжалявам,че тръгнах в тази посока.Честит 8-ми декември на всички ,които задават трудни въпроси,намират решение ,задават още по-трудни въпроси и продължават да вървят на пред.Успех,млади хора
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари