Джо Байдън: Струва си да проучим отношенията на Илон Мъск с други държави

0
Не казвам, че Мъск върши нещо нередно, но си струва да се проучи, каза Байдън
Не казвам, че Мъск върши нещо нередно, но си струва да се проучи, каза Байдън

Не казвам, че Мъск върши нещо нередно, но си струва да се проучи, каза Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според него си струва американските власти да проучат отношенията на предприемача и собственик на социалната мрежа "Туитър" Илон Мъск с други държави, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Мисля, че сътрудничеството и/или техническите връзки (на Мъск) с други държави си струва да бъдат проучени", каза Байдън на пресконференция в Белия дом. "Не казвам, че той върши нещо нередно, просто казвам, че си струва да бъдат проучени."

Байдън направи това си изявление в отговор на въпрос дали смята, че Мъск е заплаха за националната сигурност, както и дали придобиването на "Туитър" от него с помощта на саудитски конгломерат не трябва да бъде разследвано от американските власти.

Байдън коментира и случая със задържаната в Русия баскетболна звезда Бритни Грайнър, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви, че се надява сега, когато междинните избори в САЩ са минали, руският президент Владимир Путин да е по-склонен на преговори за освобождаването на спортистката.

Байдън изтъкна, че е "решен да върне нея" и други хора у дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари