Сърбите ще се ваксинират с китайска ваксина по съкратената процедура

0
Сърбия е единствената държава в света, която си набави ваксина Синофарм, без да е участвала в третата фаза на клинични изпитания, и е първата европейска страна, получила тази ваксина
Сърбия е единствената държава в света, която си набави ваксина Синофарм, без да е участвала в третата фаза на клинични изпитания, и е първата европейска страна, получила тази ваксина

Сърбия е единствената държава в света, която си набави ваксина Синофарм, без да е участвала в третата фаза на клинични изпитания

В Сърбия започна масова ваксинация с китайската ваксина срещу коронавирус на компания Синофарм, която получи одобрение от сръбската Агенция за лекарства и медицински средства, предаде агенция Бета, цитирана от БТА и 24 часа.

Ваксината на Синофарм е една от трите ваксини, наред с тази на Пфайзер и руската Спутник V, които сръбските граждани могат да изберат при заявката си за ваксиниране.

Сърбия е единствената държава в света, която си набави ваксина Синофарм, без да е участвала в третата фаза на клинични изпитания, и е първата европейска страна, получила тази ваксина, посочва Бета. За покупка на китайска ваксина съобщи и Унгария, недоволна от темповете на снабдяване с ваксини в Европейския съюз.

Самолетът, който достави в Сърбия първата пратка от 1 милион дози китайска ваксина на 16 януари, само 16 дни, след като тя беше одобрена в Китай, беше посрещнат на летището в Белград от президента Александър Вучич, посланичката на Китай Чен Бо и здравния министър Златибор Лончар.

Голям брой граждани желаят да се ваксинират с китайския препарат, чиято ефикасност според последните проучвания е между 80 и 90 процента. С нея се имунизираха и здравният министър и министърът на просветата Бранко Ружич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук