Съпрузи починаха в един ден след 60 години брак

0
Мъжът и жената издъхнали през 9 часа от естествена смърт
Мъжът и жената издъхнали през 9 часа от естествена смърт

Новозeландски съпруг и съпруга починаха от естествена смърт през девет часа след 61 години брак, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Осемдесет и шест годишният Питър Бедфорд и неговата осемдесет и три годишна съпруга Рут са починали на 14 май.

"Добре е, че си отидоха заедно. Щяха да са напълно изгубени един без друг", каза дъщеря им Каролин Бедфорд пред местния сайт Стъф. Питър Бедфорд е приет в болница в събота вечерта. "Мисля, че мама реши, че той няма да се върне", разказа дъщеря им. Рут Бедфорд е починала в дома си в северния новозеландски остров Кайтоке в 10 сутринта на 14 май, съпругът й я последвал няколко часа след като разбрал за смъртта й.

Питър Бедфорд емигрирал от Великобритания в Нова Зеландия след Втората световна война, където срещнал бъдещата си съпруга. Двамата сключили брак на 30 декември 1957 г.

Докато смъртта на съпрузи на часове разстояние един от друг е сравнително рядко явление, феноменът "смърт от скръб" е обект на редица изследвания.

Изследване на Харвард установи през 2013 г., че вероятността човек да се спомине нараства с 30% през първите три месеца от смъртта на неговата брачна половинка.

Скръбта е изключително стресираща, особено за по-възрастните хора със Синдром на съкрушеното сърце, наречен още Стрес-индуцирана кардиомиопатия или Кардиомиопатия такоцубо. Тя може да покоси партньор, който преди това е бил здрав.

Жените са по-предразположени да изпитат внезапната и интензивна болка, подобна на инфаркта, предизвикана от надигането на стресовите хормони след смъртта на съпруга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Мило, хайде да направим нещо романтично тази вечер!
- Добре, ще гледаме мача на свещи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари