Съвети от разведени към обвързани

2
90% от двойките, когато се оженят, спират да живеят и започват да планират, което се оказва пагубно за връзката им
90% от двойките, когато се оженят, спират да живеят и започват да планират, което се оказва пагубно за връзката им

90% от двойките, когато се оженят, спират да живеят и започват да планират, което се оказва пагубно за връзката им

Никой не обича да се вслушва в съвети - това е факт.

Но все пак, преди да скочите в любовната лодка, наречена „брак“, изслушайте „възрастните“, онези, които са успели да плуват правилно, но поради различни обстоятелства са акостирали обратно на брега, тоест развели са се, пише Woman.bg, цитирайки Джулия Мара. Дори през розовите си очила, ще видите нещо жизненоважно или полезно за себе си.

Съвет № 1

Бракът е труд, много сериозна работа и за съжаление това е абсолютната истина. Възможно ли е да се отпуснете? Не. Веднъж вече си мълчаха, обидиха се, затвориха се и - това е. Считайте, че снежната топка е започнала да се търкаля към неизбежността. Какъв е изводът?

Разговори и разговори. Помагат при всякакви неясни ситуации. Само че не става въпрос за „скъпи, струва ми се, че нещо не е наред между нас“, а за недоразуменията в реалния живот. Съпругът може би ще започне да се съпротивлява: в края на краищата сърдечният разговор не е силната страна на мъжете. Следователно вашата задача е да се научите как ясно и разбираемо за него да предадете идеята на партньора си.

Представете си, че подготвяте доклад за мъжка аудитория и имате няколко минути за изказване. Не забравяте за въведението, основната част, няколко секунди за пиене на вода и накрая за заключението. Мислите, които са ясни и не са изпълнени с твърде силни емоции, са в състояние да се оценят и в същото време да се разберат дори от най-непроницаемия характер.

Съвет № 2

Ако природата на съпругата е подминала домакинята в нея, опитайте се да се консултирате със съпруга си кой ще занимава с всички тези „прекрасни” неща вкъщи. Залагате на фирмите за почистване, на доставката на храна по домовете – изобщо модерни удобства. Ако смятате, че съпругът ви не ви чува, защото счита тези опции за „прекомерни разходи“, тогава ви уверявам - определено ще срещате ежедневни трудности в брака. Така че една от тайните на успешния съюз е чистото жилище. За една млада двойка е изключително важно да няма разногласия и дори по банални теми като „кой ще мие пода днес“.

Съвет № 3

Още на етапа „срещаме се“ би било добре сами да разберете какво се случва между вас – дали това е здрава любов или пък токсична привързаност? Много хора дори не разбират, че не търсят връзка, а някой, който да запълни празнотата от травмираната им психика. В резултат на това се образува невротична двойка, която прави само това, което разклаща емоционалната люлка по всякакъв възможен начин, за да живее и съществува по някакъв начин.

Ако откриете нещо подобно в себе си, в никакъв случай не се женете - погрижете се за себе си и своето „възстановяване“, но дали с този или друг мъж това не е толкова важно.

Съвет № 4

Време за себе си. И двете половини на двойката определено имат нужда от това. Дайте възможност на партньора си да се отпусне, не бъдете алчни и не бройте часовете в раздяла. Никоя, дори и най-перфектната двойка в света, не може да съществува нормално рамо до рамо 24/7. Вие не сте сиамски близнаци, а възрастни със собствени интереси.

Жените имат по-голяма склонност да загубят хобитата си в брака, като в крайна сметка се превръщат от ексцентрична и обичаща забавлението купонджийка в занемарена жена, с домашна дреха пред телевизора. И ако всеки път с тази си външност тикате съпруга към футбола или към бара, тогава, разбира се, вие ще престанете да бъдете ярък и интересен човек за него. Но няма да сте интересна и на себе си.

Съвет № 5

Не обсъждайте съпруга си с приятели или с майка си. Като цяло защитавайте личното си пространство по всякакъв възможен начин от намеса и оценки на трети страни. Не позволявайте на никого да критикува начина, по който живеете. Или да наложите своята гледна точка по въпроси, които касаят двама ви.

Разбира се, малко вероятно е преценките на майката веднага да доведат до развод, но ако тя постоянно натяква: „Мъжът ти печели малко“ или „Той често пътува в командировки“, рано или късно това ще започне да звучи в главата ти. Какво да правите? Изградете граници с майка си по отношение на живота ви със съпруга ви. Просто трябва да направите това, ако искате да имате дълъг и щастлив брак.

Съвет № 6

Не се омъжвай за някого, за когото не си сигурна. Колкото и да ни се иска като цяло той няма да се промени. Ако в съвместната ви история вече има битки, предателства, недоверие, тогава ще трябва да чуете лоши новини: винаги ще бъде така. Самият факт на брака не е в състояние да редактира ценностите на вашия партньор, особено по начина, по който вие искате. Но е много трудно да гледаш на човек без илюзии. Разберете едно нещо: всичко, което виждате, е човек, а всичко, което си мислите, е вашата фантазия. Дали ще живееш с реален човек или с фантазията си - зависи от теб.

Съвет № 7

Щастието е в малките неща и мигове. Същото е и в брака. Няма винаги да е като през първите месеци. Понякога ще бъде твърде спокойно, понякога ще бъде скучно, понякога ще бъде бляскаво. Не можем да бъдем винаги весели и за себе си, и както двойка: ние просто оставаме себе си с всичките си настроения и състояния. Затова не възлагайте големи надежди на брака, че ще се ожените и ще дойде необуздано забавление. Не. Радвайте се, когато то се случва, не се вторачвайте в липсата му. И като цяло – не зацикляйте.

Съвет № 8

Знаете ли на какво всъщност се гради съюзът между мъжа и жената? В Индия казват, че бракът може да продължи вечно, ако има три съвпадения. И тогава те сочат към главата, сърцето и долната част на корема. Разбира се, ние не винаги си съвпадаме физически, духовно и интелектуално едновременно, но все пак трябва да има допирни точки. Не става въпрос за мимолетен роман, а за дългосрочна история. Ето защо, ако харесвате джаз, а той отиде на караоке, тогава някой ден, повярвайте, това ще бъде сериозна причина да се разделите. Никой не ви кара да търсите партньор с абонамент за Къщата на музиката, но все пак ще е страхотно, ако сте на една или поне на паралелна вълна.

Съвет № 9

Липса на планове. Може да се изненадате, но 90 процента от двойките, когато се оженят, спират да живеят и започват да планират. Деца, ваканции, ипотеки, вили, превръщане (внимание!) в родители. Къде е спонтанността? Къде е "тук и сега"? Каква вила? Ще се вълнувате от нови планове за няколко месеца и след това ще се превърнете в хора с твърдения, които са неприятни един на друг.

Разбира се, трябва да си правите планове, но трябва да правите това много внимателно, бавно и без натиск. Светът няма да се срине, ако на следващата вечер не обсъдите лихвите и някои варианти покупка на жилище. Живейте леко, колкото и трудно да изглежда. Точно това ни обединява и задържа, а не всичко изброено по-горе.

Съвет № 10

Обичайте, зареждайте с любов сърцето си. Обичайте просто така, без причина. Научете се да обичате без причина. Понякога се предавайте, понякога правете това, което искрено искате. Но не обиждайте партньора си и не се обиждайте сама. Колкото повече безусловна любов имате в сърцето си, толкова по-ефективно тя ще циркулира през тялото ви и ще достигне до партньора ви. Обичайте, но не забравяйте, че любовта идва с опита. Всъщност с годините любовта става много по-голяма, а качеството ѝ – по-дълбоко и по-мощно.

И никога не забравяйте: любовта е само ваш ИЗБОР и ваша отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Пффф
    Тотални глупотевини. Ако си мъж, женитба единствено и само ако си придобил жилището си преди брака. Два пъти ми е правила сериозни панаири моята жена, там със заплахи за напускане. Аре моето момиче, ти ми влезе в къщата с едни маратонки, дънки и блузка. Аре вземай си ги и заминавай. На ти и хладилник, и пералня и бойлер /ако сама си го свалиш/, на ти маса, столове и посуда. И така панаира приключва. 30 години ще отбелязваме скоро. ВАЖНО - 10% от приходите ти трябва да се отделят в лична сметка за която тя не знае.
  • 1
    1
    АЗ
    От всичко написано разбрах едно, не се женете!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари