„Санси“ е единствената фирма, която иска да се бори с комарите в Русе

1
„Санси“ ООД е с управители Симеон Василев Симеонов и Георги Илиев Георгиев
„Санси“ ООД е с управители Симеон Василев Симеонов и Георги Илиев Георгиев

Само един е кандидатът за „Извършване на услуги по дезинсекция, дезакаризация и дератизация на територията на Община Русе“ през следващите три години. Това стана ясно след отварянето на офертите за обществената поръчка обявена в края на януари 2015 г.

Всички желаещи имаха възможност да се снабдят с необходимия набор от документи до 17 ч. 10 март, докогато трябваше да направят и конкретни предложения по поръчката. Само една оферта е подадена - от досегашния изпълнител, „Санси“ ООД, в 16:10 ч. на 10 март.

Русе / Част от документацията по офертата бе отворена в присъствието на представител на фирмата. Председателят на комисията Иван Минчев – началник на отдел „Обществени поръчки“ в Община Русе увери, че в случай на откриване на пропуски фирмата ще бъде информирана своевременно, за да ги отстрани възможно най-бързо. Едва след това ще бъде отворена и ценовата оферта.

В обхвата на поръчката влиза ежемесечна дезинсекция и контрол; пролетна и есенна дезинсекция срещу хлебарки; пролетна и есенна дератизация на сутерени, мазета и кухненски помещения; пролетна и есенна дезакаризация на зелени площи; дезинсекция и дератизация на сгради на ОП „Комунални дейности“; извършване на ежемесечна дезинсекция, дезакаризация и дератизация; наземна дезинсекция срещу комари; дезинсекция срещу комари с авиационна техника; дезинсекция и дезакаризация срещу кърлежи и бълхи с атомизатор на зелени площи. Прогнозната стойност за тези дейности за следващите 36 месеца е 700 000 лв. без ДДС.

Стана ясно, че „Санси“ ООД смята да използва подизпълнител по отношение на авиационното третиране срещу комари в лицето на ЕТ „Кенатавър - Елизар Атанасов“ ООД.

Санси“ ООД е с управители Симеон Василев Симеонов и Георги Илиев Георгиев. Тя предлага широк спектър от услуги, които освен за дезинфекция, дезинсекция, дератизация, включват още дейности по здравословни и безопасни условия на труд, поддържане на системи за качество, контрол и безопасност на храните и др.

Дружеството извършваше услугите по дезинсекция, дезакаризация и дератизация на територията на Община Русе през предходните 2 години с договор на стойност 466 666.66 лв. без ДДС. Обжалването на един от другите кандидати, ДДД-1 ООД, стигна до Върховния административен съд, който потвърди избора на „Санси“ ООД едва през юли 2013 г. Междувременно обаче фирмата се наложи да започне третиране срещу кърлежи и комари предсрочно за своя сметка. Обилните дъждове през пролетта на следващата - 2014 г. също доведоха до проблеми, тъй като възпрепятстваха планираните по-рано дезинсекции и спомогнаха за сериозно увеличение на популацията на комарите.

Услугите по наземна и авиационна дезинсекция и дезакаризация на зелени площи на територията на Община Русе през 2012 г. също бяха задължение на „Санси“ ООД с договор на стойност 199 999.46 лв. с ДДС. През 2011 г. фирмата е същата, а договорът е на стойност 120 000 лв. с ДДС, но включва дезинсекция срещу комари в град Русе, кварталите Средна кула, Долапите, ДЗС и Образцов чифлик и селата на територията на Община Русе с генератор за топъл или студен аерозол, със свои консумативи, средства и специалисти.

През предходните 4 години предметът на поръчката е сходен, а изпълнител e софийската ДДД-1 ООД. През 2007 и 2008 г. договорът е за по 157 916 лв. без ДДС, през 2009 г. за 106 660 лв. без ДДС, а през 2010 г. за 58 333.33 лв. без ДДС.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари