Съвместен брифинг на Пенчо Милков и управителя на "Санси"

2
Днес е извършено третиране на целия град за седми път тази година
Днес е извършено третиране на целия град за седми път тази година Видео: Русе Медиа

Днес е извършено третиране на целия град за седми път тази година

След ударното пръскане по два пъти на ден днес и утре се очаква до края на утрешния ден да се усети рязко намаляване на популацията на комари в Русе, заявиха на съвместен брифинг днес кметът на Русе Пенчо Милков и управителят на “Санси“ Георги Георгиев, предава Русе Медиа. Тази сутрин е извършено третиране на целия град за седми път тази година, като в проверката на качеството на препаратите и в пръскането се включи лично кметът.

Милков обясни, че причината за бума на комари тази година са ниските води на Дунава преди известно време, които са благоприятствали развитието на лаврите, липсата на пари за ларвицидно пръскане от държавата, каквото е правено през последните три години, и падналите дъждове. В момента върви обществена поръчка през здравното министерство за ларвицидна обработка, но тя е закъсняла, предвид, че това се прави обикновено още през март.

Общината си сътрудничи тясно с властите в Гюргево, обясни кметът. Двете страни съгласуват графиците си за третиране срещу комари така, че да го правят по едно и също време. В Гюргево тези дни подобни обработки били ежедневни.

Кметът разясни още, че при всяко пръскане в общината при зареждането с препарати и обиколката из квартала или населеното място присъства или служител от отдел „Екология“, или кметът на населеното място. Така общината упражнява контрол. Колкото до закупения пикап от общината и обучения служител, за момента те се ползват за локална обработка на места, където ще има масови мероприятия.

По договор с фирмаСанси“ общината е изразходвала до момента половината от заложените средства. От фирмата увериха, че ако парите не стигнат, ще обработват срещу комари със собствени средства, както е правено и преди.

Въпреки че в договора е заложено като опция и авиационно пръскане, то е трудно да се случи. От една страна е по-скъпо, но по-същественото е, че може да се пръска само над територии, които не са урбанизирани. На практика това е по островите, но там препаратът още във въздуха се губи на 30%, голяма част остава по листата на дърветата и много малко е количеството, което е в ниската част, където са комарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Загадка
    Може ли тъп арапзки гражданин да управлява християни? Нека дружно да изгоним наесен, тази семепроизводителна машина, далеко, далеко, та чак в Бен Гази. Ааанадънму?
  • 3
    3
    Иван
    Мьрзеливите и тъпи боклуци от Санси,града ще оправят,боже,Боже,армия от мошеници
  • 2
    2
    Жител
    Абе излагаш с това ниско ниво!
  • 6
    1
    "Кметът разясни още, че......"
    Ако се напъне последните 3 месеца, ще оправи прирастта на града до положителен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари