Сънародник в Германия уволни бременна българка с онкозаболяване

1
Брутална и безчовечна е историята, която се е разиграла с българката Д. Т.
Брутална и безчовечна е историята, която се е разиграла с българката Д. Т. Снимка: iStock

Брутална и безчовечна е историята, която се е разиграла с българката Д. Т., която от около година и половина живее в Германия.

Историята, колкото шокира със своята липса на човещина, толкова и предизвиква отвращение, тъй като основните действащи лица са именно наши сънародници.

Преди около две години 31 -годишната Д. напуска Гърция, където е живяла няколко години с идеята да се премести в Германия. Причината е че работата и в южната ни съседка вече не я задоволява, а тя има планове за себе си. Иска да учи в университет и да създаде семейство, пише Българските новини в чужбина.

Пристигайки в Германия, младата жена е принудена да започне едва ли не от началото, учейки новия език и адаптирайки се към новата обстановка. Налага се да живее в обща квартира с много и различни хора, но това не я спира. Намира си работа в гръцки ресторант, тъй като познава прекрасно езика и културата и успява да запише висше образование в България. Пътува между двете държави и въпреки трудностите се справя.

Някъде по това време, наши сънародници предлагат на Д. и нова, по-тежка, но и доста по-добре платена работа. Без много да му мисли, тя приема, понеже са и необходими средства, за да осъществи плановете си.

По същото това време и се случва и онова, за което е мечтала. Научава че е бременна и с мъжът ѝ ще имат бебе. Животът изглежда е прекрасен и се нарежда като по ноти.

Съвсем наскоро обаче, младата жена се сблъсква с жестокост, която трудно се преживява. При един от рутинните прегледи, тя научава, че организмът и произвежда ракови клетки. Болестта е в самото начало и вероятно може да бъде преборена. Прибира се до София, където лекарите без много да му мислят и казват да маха бебето и да се лекува. Д. е ужасена от суровостта на предложението и решава, че ще опита в Германия, където медицината е все пак доста по-напреднала. Тя е на 31-а и няма намерение да губи бебето си.

В Германия лекарите са на съвсем различно мнение. Казват, че бебето ще се развие нормално, а раковото образувание ще бъде премахнато с не много тежка операция.

Неприятностите обаче не спират с това. Разбрал че е бременна, а и онкологично болна, работодателят на Д., който е БЪЛГАРИН безцеремонно я уволнява.

Думите му били буквално: Да не си мислиш, че ще ти плащам 1600 евро за да лежиш у дома?

Младата жена е смазана, а мъжът и направо изпада в ярост при един от разговорите с шефа ѝ.

Въпреки това, тя е уволнена, бременна и болна. Тя не се предава. Решена е да съди до дупка безчувствените си работодатели. Междувременно ще се лекува и ще чака бебе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари