"Samsung" представи най-лекия ноутбук в света

0
Samsung TabPro S е с операционна система Windows 10 и е предназначен да се конкурира с популярния модел на Microsoft - Surface Pro 4
Samsung TabPro S е с операционна система Windows 10 и е предназначен да се конкурира с популярния модел на Microsoft - Surface Pro 4

Южнокорейският производител на електроника Samsung показа днес новия си таблет Samsung TabPro S, който ще е с операционна система Windows 10 и е предназначен да се конкурира с популярния модел на Microsoft - Surface Pro 4.

Таблетът е с големина на екрана от 12 инча и е по-лек от конкурента си. Една от основните му характеристики е, че micro-USB портът е заменен с новия тип порт USB Type-C. От компанията обещаха да предложат отделен конектор за таблета към външен монитор, което да даде възможност да се използва като десктоп, пише profit.bg.

По отношение на останалите технически характеристики, устройството се отличава с процесор Intel Core M, 4 GB оперативна памет и 128 GB вътрешна памет. Според специалистите именно в относително слабия процесор се крие основният му недостатък. Чипът не може да бъде заменян с по-производителен, защото таблетът е без вентилатор, необходим при по-високопроизводителните процесори. TabPro S се отличава с магнезиево тяло и магнитно дъно, което се свързва с клавиатура, която е налична в комплекта. Заедно с таблета Samsung представи и два нови изключително леки лаптопа с големина на десплеите от 13 и 15 инча. Тринадесетинчовият модел Book 9 е с тегло от 1.85 паунда (839 гр), което го прави най-лекия ноутбук в света с подобна големина на дисплея.

Освен изключително лек, моделът Book 9 е и изключително тънък, отличаващ се с дебелина от едва 0.53 инча (1.34 см). Той е с резолюция от 1920 х 1080 пиксела. Захранва се от процесор Intel Core i7, като разполага с 8 GB оперативна памет и 256 GB вътрешна.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари