Самодейци от Ценовско спечелиха публиката в Павел

3

Две певчески групи от община Ценово взеха участие в Деветия фестивал на доматите, чушките и традиционните храни в село Павел

В проявата се включиха повече от 25 състава от цялата страна. Изпълненията на самодейците от Женската фолклорна група „От извора“ в Караманово и на групата за автентичен фолклор „Латинка“ в Долна Студена спечелиха публиката. Съставите бяха изпратени от сцената с бурни и продължителни аплодисменти. Певиците от Караманово участваха и в конкурса за домашно приготвени лютеници, както и подредиха изложба със зеленчуци, произведени от стопани в населеното място. Самодейките от Долна Студена се изявиха в още две категории. Изпълненията на дуета Янка Драгозова и Гинка Шиндарска бяха посрещнати с бурни аплодисменти. В соловото пеене възможностите си показа Гинка Шиндарска, а авторската й песен „Момин облог“ направи силно впечатление.

Освен с грамоти за отлично представяне във фестивала, изпълнителките от двете групи се завърнаха с много впечатления от преживяното и покани за нови участия. В края на празника всички се насладиха на изпълненията на Джина Стоева и се хванаха на кръшното хоро, което изпълни площада на селото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари