Само трима души почетоха Васил Левски в Хасково

0
Поклонниците на Левски бяха два пъти по-малко от журналистите
Поклонниците на Левски бяха два пъти по-малко от журналистите Снимка: haskovo.net

Само две представителки на община Хасково и буден гражданин почетоха 179 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Бюст паметникът на националния герой в градинката в двора на едноименното СОУ „Васил Левски" осъмна с два карамфила. Малко по-късно Венета Въжарска - главен експерт „Култура" и Златка Караджова - директор в дирекция „Хуманитарни дейности" поднесоха луксозен букет цветя от името на администрацията.

Куриозното в случая обаче е, че поклонниците на Левски бяха два пъти по-малко от журналистите, които бяха на място да отразят отбелязва не годишнината на Апостола.

„Не само за мен, но и за всеки един гражданин Левски трябва да бъде национално светило и национален герой. Много съжалявам, че само община Хасково и някой гражданин са се сетили за днешната дата", заяви Венета Въжарска и допълни, че трябва повече будни граждани да отдадат почит към Левски.

Васил Иванов Кунчев е роден на 18 юли 1837 г. В Карлово, в семейството на Иван Кунчев Иванов и Гина Василева Караиванов.

Източник: haskovo.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една от най-големите заблуди е, че немското е по-качествено от китайското. Ето - Берлинската стена падна, а китайската държи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари