Съдят жена за кражба на 1800 лева

0
Ефтимка отмъкнала партие от дамска чанта в магазин в Русе
Ефтимка отмъкнала партие от дамска чанта в магазин в Русе Снимка: Dunavmost / Архив

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишна жена за извършена кражба на пари от дамска чанта.

Обвинението срещу Ефтимка К. е за това, че на 21.07.2017 г. в гр. Русе,  отнела чужди движими вещи –– пари в брой на стойност 1800 лева от владението на И. А., без нейно съгласие с намерение  противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

На 21.07.2017г. около обяд пострадалата жена изтеглила от АТМ устройство сумата от 1850 лева, които поставила свободно в дамската си чанта и се уверила че е добре затворена. След това се отправила към магазин за плодове и зеленчуци и се наредила на опашката. По същото време обвиняемата, придружавана от дъщеря си се намирали зад пострадалата. Ефтимка К. забелязала дамската чанта и решила да извърши кражба на вещи от нея, като незабелязано я отворила и взела парите, след което напуснала магазина без да закупи нищо. Малко по-късно пострадалата установила липсата на парите.

Обвиняемата е осъждана. До приключване на досъдебното производство възстановила изцяло сумата, предмет на престъплението.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари