Съдят турски шофьор за контрабанда за близо 1 милион лева

0
Мъжът е опитал да пренесе 25 600 електронни наргилета през ГКПП - Капитан Андреево
Мъжът е опитал да пренесе 25 600 електронни наргилета през ГКПП - Капитан Андреево Снимка: БГНЕС / архив

Мъжът е опитал да пренесе 25 600 електронни наргилета през ГКПП - Капитан Андреево

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми Й.Б., на 36 г., турски гражданин, за това, че на 07.06.2023 г., през ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил с чужда регистрация, направил опит да пренесе през границата на страната, от Република България в Република Турция, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери, а именно – 25 600 броя електронни наргилета на обща стойност 896 000 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини - престъпление по чл. 242 ал.1 б. „Д“, вр. 18 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 07.06.2023 г., около 9:00 ч., на пункта пристигнала товарна композиция с чужда регистрация, пътуваща от Великобритания през България за Турция. Водачът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – фитнес уреди. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката се установило, че в товарния отсек на превозното средство наред с декларираната стока е направен опит контрабандно да се пренесат и 128 кашона, съдържащи общо 25 600 броя еднократни електронни наргилета. Акцизната стока, с обща пазарна стойност 896 000 лева, е задържана.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Териториална дирекция Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Водачът на товарния автомобил Й.Б. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1 б. “Д“, вр. чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратураХасково на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокурора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари