Съдят двама русенци за отвличане, грабеж и убийство

0
Двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“
Двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ Снимка: Dunavmost / Архив

Двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“

Окръжна прокуратура - Русе приключи досъдебното производство по делото за отвличането, грабежа и убийството на 57-годишната Е.П. от град Русе, извършено на 11.01.2022 година

На 20.10.2022 година Окръжна прокуратура - Русе внесе в Окръжен съд - Русе обвинителен акт срещу обвиняемите Г. В. – на 50 години от град Русе и М. М. – на 56 години от град Русе. Двамата са предадени на съд по три обвинения - отвличане, извършено от две лица, от лице, което се представя за лице от състава на МВР и с користна цел; грабеж на пари на обща стойност 65 000 лева, извършен чрез използване на сила, като отнетата сума е в големи размери и за убийство, извършено с цел да бъдат прикрити другите две престъпленияотвличането и грабежа на пострадалото лице.

По обвинението за умишлено убийство законът предвижда най-тежките наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. По обвинението за грабеж на сумата от 65 000 лева е предвидено и наказание конфискация на имуществото.

По искане на Окръжна прокуратура - Русе са наложени обезпечителни мерки на цялото имущество на двамата обвиняеми – запор на леки автомобили, запор на банкови сметки и възбрана на недвижими имоти.

Двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ от 17.01.2022 година и са приведени от наблюдаващия прокурор в затвора в Белене.

На досъдебното производство са разпитани 10 свидетели, назначени са 25 експертизи и са изискани и получени множество справки. Проведени са претърсвания, огледи, очни ставки и др. От обвиняемите са иззети мобилни телефони, пари в брой, автомобил, дрехи, инструменти, документи и други. 

Досъдебното производство е наблюдавано от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Русе, а разследването е проведено от екип от разследващи полицаи от ОД на МВР – Русе.

Очаква се насрочване на делото в Окръжен съд - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари