Съдът отказа по-лека мярка на обвиняем за отвличане

0
Мъжът е под "домашен арест" от 4 февруари тази година
Мъжът е под "домашен арест" от 4 февруари тази година Снимка: Dunavmost

Окръжният съд в Русе отказа да измени мярката за неотклонение на обвиняем за отвличане.

Окръжен съд – Русе потвърди мярката за неотклонение домашен арест по отношение на П. П. Мъжът бе подал молба за определяне на по-лека мярка. Същият е под домашен арест от 04.02.2020 г., определен от Окръжен съд и потвърден от Апелативен съд – Велико Търново.

Срещу П. П. е повдигнато обвинение за това, че на 31.01.2020г. в гр.Русе, отвлякъл В. А., като деянието е извършено в съизвършителство с още две лица.

Окръжният съд счита, че към настоящия момент не е налице промяна в обстоятелствата, подлежащи на преценка във връзка с мярката за неотклонение, които да налагат нейното изменение в по-лека. Напротив, доказателствата по делото не разколебават обоснованото предположение за авторството на деянието и участието на П. П. в него. Според съда все още съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление предвид данните за предходно осъждане, от една страна, и характера и механизма на инкриминираното деяние, от друга.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава мярката за неотклонение домашен арест по отношение на П. П., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари