Съдът отказа отвод на прокурорите по делото срещу Иванчева

0
Прокурорите са категорични,че действията им са изцяло законни
Прокурорите са категорични,че действията им са изцяло законни Снимка: БНТ

Защитата на бившата кметица на Младост Десислава Иванчева поиска отвод на прокурорите по делото.

Мотивът - били предубедени, каза адвокат Димитър Марковски. И припомни действията на обвинителите след като съдът пусна Иванчева под домашен арест. Прокуратурата си позволи да адресира писмо, с което поиска да спре проверката на ВКС по случая. Това е институционално вмешателство, каза още Марковски и определи това като натиск върху съда, предаде БТА.

Той припомни, че след решението на спецсъда да пусне Иванчева от ареста, при това с определение за незабавно изпълнение, до пристигането на становището на горната инстанция, с което бе спряно всичко, тя е била жертва на незаконен арест шест часа.

Прокурорите по делото не се съгласиха с искането на защитата. И бяха категорични,че действията им са изцяло законни. Освен това проверката на ВКС била прецедент. По-правилно щяло да е съдът окончателно да реши за освобождаването на Иванчева, а след това да се прави проверка.

Според Биляна Петрова, бивша заместничка на Иванчева, мнението на прокуратурата по делото се формира от политическо давление. А Десислава Иванчева обвини прокуратурата в лъжа по фактите за деня на ареста й. Съдът обаче отказа да отведе прокурорите по делото. И не намери в действията на обвинението липса на безпристрастност. 

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари