Съдът гледа мярката на обвинения в незаконни погребения Георги Енев

0
Той е обвинен в измама с погребални услуги
Той е обвинен в измама с погребални услуги Снимка: Георги Димитров, NOVA

Софийският градски съд ще гледа в четвъртък въззивната мярка на Георги Енев, обвинен в измама с погребални услуги

На 26 май 2022 г. Софийският районен съд наложи постоянен арест на 51-годишния Георги Енев, собственик на траурна агенция, обвинен в организиране на схема за незаконни погребения на възрастни хора, припомни БГНЕС.

Съдът се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и го задържа под стража. Енев е обвиняем след случая, при който в землището до гробищен парк на село Клисура бяха открити човешки останки. Стана ясно, че за едно от лицата, чиято самоличност бе установена, синовете на починалия платили на Георги Енев сумата от 1000 лева за кремация, а след това получили урна, за която обвиняемият твърдял, че е прахът на починалия възрастен мъж.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари