Събуждането през нощта е сигнал за здравословни проблеми

1
Събуждате се през нощта по едно и също време и се чудите какво се случва с тялото ви?
Събуждате се през нощта по едно и също време и се чудите какво се случва с тялото ви?

Събуждате се през нощта по едно и също време и се чудите какво се случва с тялото ви?

Нека разберем с помощта на китайската медицина. Според нея в нашето тяло има един вид биологичен часовник, който ще ви помогне да определите кои проблеми с органите не ви позволяват да спите или кои емоции ви събуждат посред нощ, пише Здравето.

Трудно ви е да заспите между 21:00 и 23:00 часа

По това време кръвоносните съдове са активни. Ако се събуждате често в този времеви прозорец, може да имате проблеми с имунната система, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Психологическите фактори, които усложняват съня по това време, са стресът, противоречивите мисли и зацикляне върху собствената ви персона.

Събуждате се от 23:00 до 1:00 часа

По това време жлъчният мехур е активен. Този орган е отговорен за обработката на мазнините, които консумирате през деня. Ако се събуждате по това време, тогава трябва да включите повече правилни, здравословни мазнини във вашата диета. Ако съдите себе си или другите за нещо, тогава може да имате проблеми със съня в този интервал.

Събуждате се от 1:00 до 3:00 часа

Време на чернодробна активност. Ако сънят е нарушен в този интервал, тогава вие подлагате този важен орган на твърде много стрес.

Време е да намалите приема на алкохол и да преосмислите диетата си, за да избегнете проблеми. Гневът, злобата и чувството за вина също пречат на съня през това време.

Събуждате се от 3:00 до 5:00 часа

През това време белите дробове натрупват кислород, за да го прехвърлят в останалата част от тялото. В този времеви отрязък хората изпитват тъга, скръб, печал.

Ако се събуждате по това време, това е ясен признак за депресия. За да подобрите ситуацията, трябва да преминете към здравословна диета и да дишате повече чист въздух.

Събуждате се от 5:00 до 7:00 часа

Дебелото черво се активира, така че не е необичайно за вас да се събудите тогава, тъй като точно в този момент може да имате желание да отидете до тоалетната. Пийте много вода, за да изчистите проблема.

Емоционално ви възпрепятства безнадеждната ситуация, в която се намирате, или нетърпеливото очакване за напредък в живота.

Спете добре и бъдете здрави!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари