Събраха над 2000 подписа против изграждането на щаб на НАТО край Ямбол

5
Подписката обаче продължава до края на септември
Подписката обаче продължава до края на септември Снимка: Фейсбук

Подписката обаче продължава до края на септември

Над 2000 подписа са събрани против изграждането на многофункционален дивизионен щаб на НАТО край Ямбол. Това съобщи Здравко Златаров, един от организаторите на подписката, която започна преди двайсетина дни с протест по инициатива на местната структура на коалиция „Левицата!“, предава БТА.

Премиерът Николай Денков в свое изказване и военният министър Тодор Тагарев в писмо до областния управител на Ямбол обявиха, че не се предвижда да има щаб на НАТО край Ямбол. България има ангажимент да подготви инфраструктурата за бойна група, която при необходимост да може да се разшири, тъй като групата, която имаме в момента, не е достатъчна при някакъв по-сериозен риск, каза министър-председателят.

Подписката обаче продължава до края на септември, като вече има възможност и да бъде подкрепена в онлайн петиция, посочиха организаторите. Според Златаров премиерът и военният министър „влизат в режим на объркване“.

Нека да ни обяснят от кого се пазим и защо се пазим. Казват, че няма да има дивизионен щаб, а ще има бойна група. Казват, че ще има четири батальона. Численият състав на един батальон е 5000 души. Фактически няма да има 8500 военнослужещи, а изведнъж стават 20 000“, посочи още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    В.П.
    В к.к. Камчия, 5 000 руски туристи ,мъже,обучени да воюват,са готови по заповед на Русия да действат и само за 24 часа . В Ямбол са за един час ! Копейкин и Корнела ,мълчат ! Е да почваме ли да събираме подписи? Кажете бе петоколонници ?
  • 2
    5
    LOL
    "Нека да ни обяснят от кого се пазим и защо се пазим". Украинците ще им обяснят, заедно с всички останали съседи на Русия. Путин се е заел да възражда империя и окупира всеки застанал на пътя му. България е многократно заплашвана от руски официални лица. България е сочена за слабото звено на НАТО и при конфликт гарантирано ще удари първо нас. Надявам се това да отговаря на въпроса "от кого и защо се пазим".
  • -3
    4
    до добрата фея
    Най-добре прибирай другите твои другарчета - путлеристи и влака към Москва. И никога повече в България, не сте достойни
  • 5
    3
    До 1
    Това ли решихте в кръчмата на село??
  • 4
    2
    Ха-ха-ха
    Няма по жалки, слабоумни и зомбирани национални предатели от рушлямските подлоги от "Гъзицата" и "вгъZZраждани"! Добре, че Мутрофанката им хвърля по някоя жълта копейка, че да пляскат простотии по медиите и да им се смеят нормалните хора!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари