С жълта книжка срещу зеления сертификат

2
Вождът на ваксинираните антиваксъри в парламентарната му група наистина изпада в положение да ги карантинира спрямо себе си, пише Иво Инджев
Вождът на ваксинираните антиваксъри в парламентарната му група наистина изпада в положение да ги карантинира спрямо себе си, пише Иво Инджев Снимка: Иво Инджев /личен архив

Гласът на онази част от народа, която попива “мъдростите” му за ваксините като “експериментални течности”

“Надчовекът” Копейкин, за когото критиците му са “подчовеци”, решил да пусне във фейсбук статус за своя свърхчовешки статус на организъм, недосегаем за китайския вирус, пише Иво Инджев.

Научният подвиг на този откривател вероятно ще разтърси научните среди – от смях. Защото едно е да се вживяваш в ролята на спасител на нацията от “майкопродавци”, друго е да продаваш номера на полето на експертността с претенцията да разбираш повече от специалистите ( лекари, вирусолози, математици, статистици и т.н.).  Всички те не са “забелязали” нещо подобно, а напротив – в един глас говорят обратното. 

Гласът на онази част от народа, която попива “мъдростите” му за ваксините като “експериментални течности” и вярва, че чрез тях някой ционист чипира хората, явно го ласкае в качеството му на безспорен (научен) авторитет. Обвинението, че въпросното чипиране е пъклен план именно на ционистите прозвуча на онзи митинг от 12 януари, свикан по партийната повеля на Ваксраждане и лично на Копейкин. Ще стане вече седмица от тогава, но никой от ръководството на партията не пожела да се разграничи или да обясни тази теза, с което тя се легитимира като валидна и представителна за нея.  

Вождът на ваксинираните антиваксъри в парламентарната му група наистина изпада в положение да ги карантинира спрямо себе си. Вероятно те ще трябва да попълват писмена молба за среща с техния  Еl Duce, отговаряйки на въпроса: 

Perché vuoi conoscere il Duce?

(Защо искаш да се срещнеш с Дучето).

Мъка!

Ами ако аз пожелая по някаква причина да се срещна с този законодател? Не трябва ли да имам право като гражданин на неговото благоволение?

Какво излиза сега? За да се наслади човек на общуване с Копейкин първо трябва да декларира, че няма зелен сертификат. Къде остава тайната на личния избор, за която той така йезуитски говори, притиснат от факта, че негови парламентарни следовници са придобили злодейски ( според него и според тях) документ?  

Хайде, мен ме оставете. Ясно е, че и с пистолет до главата ( нали така се кълнат ваксинираните му антиваксъри ) не могат да ме заставят да се доближа до този мизантроп, какво остава да поискам близост с него доброволно. Обаче, както се видя, има ваксоржденци дори сред депутатите му, какво остава за масата избиратели, с чиято многобройност така се гордее ( и заплашва да употребява като политически таран за проникване в парламента).

Ако се екстраполира процентът ваксинирани депутати от Ваксраждане върху тази електорална група ще излезе, че десетки хиляди борци срещу ваксинирането са направили своя “личен избор” да се подсигурят с ваксини. И по-малко да са те,  твърде вероятно е някой от тях да се доближи до вожда и тогава той ще поиска да се легитимират. Как човек да докаже, че няма сертификат? Обратното е лесно, но да трябва да дадеш доказателство, че НЕ си се ваксинирал, е свръхчовешка задача дори и за “надчовеците” , видели нещо човешко в Копейкин.

Това не първият случай, когато Копейкин се прави на интересен, упражнявайки въображаемото си чувство за хумор. Напомня на онова негово умотворение с предложението депутатите да минават на входа на парламента тест за употреба на алкохол и наркотици.  Беше опит да бъде уязвен с намеци депутата Ицо Хазарта, че е нарекъл под въздействието на алкохол и\или наркотици “шепа фашисти” следовниците на Дучето в парламента.

Няма кой да удари по масата и да (му) каже: като не щеш зелен сертификат, извади си жълта книжка! Мястото ти е сред онези болни, които се имат я за Наполеон, я за революционер като Ленин, макар че мязаш най-много на изобретателя на фашизма, обесен с главата надолу на една бензиностанция в Милано през 1944 година.  

Съответните институции се направиха на луди относно престъплението да заплашваш наистина налудничаво с нахлуване на 127 000 избиратели в Народното събрание и спрямо призивите на митинга ( от устата на дучеподобната му бясна ръка Цончо ) привържениците на ваксинирането да бъдат “изкарани с краката напред “ от Народното събрание, а самата сграда да бъде срината. В нормална държава само жълта книжка би спасила виновника от търсене на отговорност за подобно подстрекаване, но у нас угодиха на екстремистите да си контактуват с тях чрез “контактна група”.

Ами ако тази група пожелае да контактува само с неваксинирани, следвайки повелята на Дучето или доразвие идеята му с ултиматум контактуващите да си изгорят ритуално сертификатите? 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    агент „Ивайло“
    И защо трябва да четем мозъчната диария на опикани старчоци с досиета към Държавна сигурност ?!!! Да ходи да си лекува простатата, а мнението – да си го навре отзад!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари