С концерт отбелязваме 25 години от Независимостта на Армения

0
Концертът ще се осъществи под надслов „Да почитаме миналото, да изграждаме бъдещето!
Концертът ще се осъществи под надслов „Да почитаме миналото, да изграждаме бъдещето!

На 15-ти октомври, събота, от 18 часа, в Пленарна зала на Община Русе ще се състои концерт на Вокално-инструментален ансамбъл „Еребуни“ към Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ клон Пловдив, организиран съвместно от ОАБС „Парекордзаган“ клон Русе, съфинансиращ ансамбъла, и Община Русе.

Концертът е посветен на три значими събития: 25 години от Независимостта на Армения, 110 години от създаването на „Парекордзаган“ и 45 години от основаването на ВИС „Еребуни“ и е с вход свободен.

„От 25 години Армения е отново независима република и след неимоверните трудности тя изгражда една нова, модерна държава, с която се гордеят всички арменци по целия свят. Концертът ще се осъществи под надслов „Да почитаме миналото, да изграждаме бъдещето!“, споделят организаторите.

Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ е най-голямата аполитична благотворителна арменска организация в света. От своето основаване през 1906 г. до днес, тя си е поставила две основни цели:  подпомагане физическото оцеляване на арменския народ, когато е изпитвал трудности през своята история и подпомагане на духовното му извисяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари