С ипотека и бебе оставам със 170 лева месечно

0
Майка получава тези пари, заради грешка на служител
Майка получава тези пари, заради грешка на служител

“Здравейте! Пише ви една майка.” – така започва разказът на читателка на Нова Варна.

Тя все още се води на работа във фалиралата верига магазини “Пикадили” и е в отпуск  по майчинство,  с ипотека и бебе на 1 година, което не ходи на ясла.

Тя се оплака, че заради нечия чужда грешка обезщетението й по майчинство е два пъти по-ниско от това, което й се полага.

Ето и нейният разказ, който публикуваме без редакторска намеса:

“Водя се на работа в Пикадили, които наскоро затвориха всичките си магазини в страната и освободиха от длъжност работниците си. Решението за несъстоятелност е обжалвано, поради което няма назначен синдик.

От 10.03.2017г започна да тече втората ми година отпуск по майчинство. От Пикадили, обаче, са подали грешната декларация към НОИ, а именно декларация по чл.54, която е за 50% майчинство (подава се, когато детето е записано на ясла), вместо декларация по чл.53, която е за втора година майчинство, с обезщетение от 340 лв на месец. Сега аз получавам 170 лв на месец, заради грешка на служител.

Свързах се с НОИ Варна и НОИ София, които ме насочиха към инспекцията по труда, понеже аз нямам право сама да подам нова декларация. От инспекцията по труда пък ми отговориха, че нищо не могат да направят, защото няма нарушения по трудовия договор, за тях съм в отпуска . Сега, с ипотека и бебе на 1 година, което не ходи на ясла, аз оставам с 170 лв месечно обезщетение, въпреки че по право ми се полагат 340лв!”

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари