С 300 000 лева ще укрепят свлачището в село Пиргово

1
Става дума за опасното свлачище, което през пролетта на 2018 г. създаде сериозна опасност за къщите на местните хора. При инцидента тогава пострадаха десетина имота
Става дума за опасното свлачище, което през пролетта на 2018 г. създаде сериозна опасност за къщите на местните хора. При инцидента тогава пострадаха десетина имота Видео: Русе Медиа

Правителството отпусна 307 200 лв. за община Иваново, с които да се укрепи дере с прилежащи стръмни склонове в обхвата на с. Пиргово.

Става дума за опасното свлачище, което през пролетта на 2018 г. създаде сериозна опасност за къщите на местните хора. При инцидента тогава пострадаха десетина имота, припомня Русе Медиа. 

Сред най-засегнатите бе къщата на Мариана Йорданова, която е само на 10 метра от свлачището, което погълна част от градината й. Една от стопанските постройки остана без стена, а външната тоалетна се оказа на ръба на пропастта. В съседите й пък пропадна дворът, в който играе детето им. Хората споделиха, че се страхуват да не стане по-сериозен инцидент.

Решението на правителството днес ще помогне на община Иваново да укрепи мястото. Кметът на общината Георги Миланов благодари за подкрепата от страна на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари