Рускини искат мъжете си обратно

1
Група жени създадоха организация с настояване към Кремъл мъжете им да бъдат върнати от бойното поле
Група жени създадоха организация с настояване към Кремъл мъжете им да бъдат върнати от бойното поле Снимка: bTV

Група жени създадоха организация с настояване към Кремъл мъжете им да бъдат върнати от бойното поле

Повече от година след мобилизирането на 300 000 руснаци за фронта в Украйна група жени създадоха организация с настояване мъжете им да бъдат върнати от бойното поле.

Съпругът на Мария Андреева е мобилизиран преди повече от година. Казва, че е пратен да охранява превзетите от Русия територии.

„Смятахме, че на първата годишнина от мобилизацията нашият президент поне ще уточни ситуацията по някакъв начин: колко още трябва да чакаме, какви са плановете за близките ни, но има пълно мълчание“, коментира жената, цитирана от bTV.

Съпругите, майките и сестрите на мобилизираните не осъждат публично т. нар. от Кремълспециална военна операция“, но настояват за яснота. Така създават гражданско движение и правят опити да се свържат с военното министерство в Москва.

„Пишем им писма и получаваме формален отговор, в който се казва, че мъжете ни ще бъдат там до края на „специалната военна операция“. Нямаме никаква конкретика“, допълва Андреева.

Властите не дават разрешения за провеждане на протести, организирани от движението. А по думите на Мария организацията им е обвинявана, че е финансирана от врагове на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    И като си беден
    трябва да се запишеш в месомелачката на фронта, да те убият като куче и никой да не се погрижи да те върнат на близките ти даже. И това с цел да те обявят за безследно изчезнал за да не платят даже мизерните обещетения на роднините ти. Та не разбрах какво ще спечели бедния?
  • 2
    3
    Така е,
    daskal-е, не всички получават безумно високите заплати на българските учители, произвеждащи само отпадък! Повечето сме бедни...
  • 3
    2
    daskal
    За едно нещо не се говори и чува. На руснаците толкова им е опротивял мизерният живот, че заради разни материални привилегии - за тях и близките им - се записват в армията.
  • 0
    1
    Владолф Путлер
    Тези предателки да бъдат хвърлени в Сибир за саботаж на моите жалки полюции за треидневната победа на Киев! Или може като Политковская да свършат, или да пийнат новичок с боярищник!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари