Русия: САЩ мечтаят за еднополюсен свят

0
Но дали мечтата им ще се сбъдне?
Но дали мечтата им ще се сбъдне?

„САЩ мечтаят за еднополюсен свят“, заявиха от руското външно министерство, цитирани от AFP.

Стъпката на Вашингтон да се оттегли от Договора за ракетите със среден и по-малък обсег с Русия е мотивирана от мечта за една глобална суперсила , съобщи източник от руското външно министерство. 

"Основният мотив е мечтата за еднополюсен свят, но дали ще се сбъдне?", попита източник от външно министерство пред държавната информационна агенция "РИА Новости", предава Агенция Фокус.

От външното министерство заявиха, че Русия "много пъти публично е денонсирала курса на американската политика за оттегляне от това ядрено споразумение".

Вашингтон "се приближава до тази стъпка в продължение на много години, като съзнателно и стъпка по стъпка унищожи основата за споразумението", заяви официалният представител, цитиран от трите основни руски информационни агенции.

"Това решение е част от политическия курс на САЩ да се оттегли от тези международни правни споразумения, които поставят равностойни отговорности върху него и неговите партньори и правят уязвими тяхната концепция за „изключителност", заяви официалният представител.

Руският сенатор Алексей Пушков написа в социалната мрежа „Туитър“, че този ход е "вторият мощен удар срещу цялата система на стратегическа стабилност в света", като първата е оттеглянето на Вашингтон от Договора за борба с балистичните ракети от 2001 г. ".

"И отново инициаторът на разпадането на споразумението е САЩ", пише Пушков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари