Русия обмисля дали да не забрани чешката бира

2
Ще има ли обаче полза Москва от икономически санкции?
Ще има ли обаче полза Москва от икономически санкции?

Ще има ли обаче полза Москва от икономически санкции?

Руските власти обмислят да забранят вноса на чешка била като асиметрична мярка срещу изгонването на руските дипломати от Прага. Това пише в-к „Комерсант“, като се позовава на свои източници в държавната администрация, предава БНР.

Според единия от източниците на „Комерсант“ на действията на Прага не може да се отговори само реципрочно и затова е възможно да бъдат въведени и икономически санкции.

Миналата седмица Чехия обяви за „персона нон грата“ 18 руски дипломати, като ги обвини за взривовете във военните складове в селището Върбетица през 2014 г. След това Русия експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва, а Прага обяви, че ще изгони още 63 руснаци.

Този път обаче руската страна не може да отговори реципрочно, защото в Москва остават само седем чешки дипломати и 25 души технически персонал.

Председателят на комитета по икономическа политика на Държавната Дума Сергей Жигарьов категорично възрази срещу подобни идеи. „Трябва да подобряваме отношенията си с Чехия, а не да ги влошаваме чрез икономически санкции“, каза той в ефира на радио „Говорит Москва“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари