ЕС приветства разговорите между Си Дзинпин и Володимир Зеленски

0
Ръководството на Китай трябва да използва влиянието си, за да накара Русия да прекрати агресивната си война, заяви говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер
Ръководството на Китай трябва да използва влиянието си, за да накара Русия да прекрати агресивната си война, заяви говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер Снимка: БГНЕС

Ръководството на Китай трябва да използва влиянието си, за да накара Русия да прекрати агресивната си война, заяви говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер

Брюксел приветства проведения разговор между китайския лидер Си Дзинпин и украинския президент Володимир Зеленски, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Това е важна, отдавна закъсняла първа стъпка от страна на Китай в упражняването на отговорностите му като член на Съвета за сигурност на ООН", заяви говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер.

"Ръководството на Китай трябва да използва влиянието си, за да накара Русия да прекрати агресивната си война, да възстанови териториалната цялост на Украйна и да зачита нейния суверенитет, като основа за справедлив мир."

Пекин заявява, че е неутрален в конфликта в Украйна и Си никога не е осъждал руската инвазия, но китайският лидер е подложен на засилен натиск от страна на западните държави да се намеси и да посредничи.

Публикуваният от Китай през февруари "позиционен документ" от 12 точки беше възприет от много западни правителства като пристрастен към Русия, а приятелското посещение на Си в Москва през март, при което той се срещна с руския президент Владимир Путин, доведе до широка критика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Пенев
    Всички знаем-ВСУ във Бахмута се разплу. Готвача с "рецидивистите", очисти на ВСУ танкистите. А козарят със козарите, нарита у носа хазарите. Татуираните укро-мачовци, станаха ми на палячовци. Офанзива-дефанзива, Путин яко го набива. Бавничко, без вазелнин (ко стана с тоя "джавелин")? ХАЙМАРС... , май и той приключи?! А ЛЕОПАРДА се окучи. Купиха им "Байрактар", ядоха и там шамар. Първи май- ден на работника. Мисля, че е време да oбесим потника.
  • 11
    1
    Пфффф,
    В тая €вроГейска комисия комай само олигофрени, дебили и педали са ви събрали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари