Русия: Близо 600 новомобилизирани заминаха за Украйна

1
Войниците са били обучавани в град Ногинск
Войниците са били обучавани в град Ногинск

По време на подготовката те са преминали курсове за огнева, тактическа, техническа, медицинска и други видове подготовка

Повече от 600 новомобилизирани военнослужещи, които бяха обучавани в град Ногинск, недалеч от Москва, се отправиха към Украйна, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА.

"В Ногинск се проведе тържествена церемония по изпращането на мобилизираните граждани към зоната на специалната военна операция, където ще изпълняват различни задачи", се казва в съобщението на военното ведомство.

По време на подготовката военнослужещите са преминали курсове за огнева, тактическа, техническа, медицинска и други видове подготовка. Освен това е трябвало да покрият стандартни нормативи за стрелба и хвърляне на гранати и да положат изпити за инженерна и медицинска подготовка, съобщи ТАСС.

Бойците се запознаха на практика с използването и поддръжката на съвременни оръжия, военно и специално оборудване и на безпилотни летателни апарати, допълва руското министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари