Русенци започнаха да ваксинират децата си срещу коронавирус

0
Градът вече е в тъмночервената зона по разпространение на Covid-19, починаха още четирима души
Градът вече е в тъмночервената зона по разпространение на Covid-19, починаха още четирима души Снимка: Depositphotos

Област Русе е в тъмночервената зона по разпространение на Covid-19, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Индикаторът за 14-дневна заболеваемост сочи 519 случая на 100 000 души население. Само за последните 24 часа заразените в региона са 63, като сред тях има и двама ученици. Най-много са заболелите в община Русе – 41. Шест нови случая има в Ценово, по четири в Бяла, Ветово и Иваново, трима в Сливо поле, както и един в Борово.

Същевременно оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 48, а три жени и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 411, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 18 472, а преболедувалите 15 884. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на петнайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Смолян – 11. На болнично лечение към момента в областта се намират 258 души, като 48 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните има и четирима ваксинирани пациенти. Свободните легла са 74, от които интензивните са 13.

До момента в областта са извършени 77 396 имунизации, като повторна доза са получили 39 729 човека. През вчерашния ден десет деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили 314 русенци.

От утре до края на следващата седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В ДКЦ-2 са осигурени ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. В „Практикер“ имунизации ще се правят всеки делничен ден от 11.00 до 15.00 часа. В последните два пункта има ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари