Отново отварят пункта за ваксиниране срещу Ковид-19 в Бяла

0
Тръгва и мобилен екип
Тръгва и мобилен екип Снимка: Кис 13

От днес временният имунизационен пункт към беленската многопрофилна болница „Юлия Вревска“ възстановява дейността си след малко над три месечно прекъсване

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли Станев и директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Искра Генева.

На място ще се извършват имунизации срещу Ковид-19 всеки делничен ден от 14:00 до 16:00 часа.

Рестартът на функционирането на пункта се налага поради очакван засилен интерес от жителите на града най-вече към възможността за поставяне на бустерна доза на някои от прилаганите препарати. От лечебното заведение уверяват, че разполагат с достатъчни количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“ и при по-сериозен наплив от желаещи да се ваксинират няма да върнат никого дори в извън работно време. За няколко месеца в пункта бяха направени около 4000 имунизации.

Същевременно от този петък възобновява работа и мобилният екип към болницата в Бяла. Той ще бъде на разположение на хората от населените места в общините Бяла, Борово, Две могили и Ценово всеки петък от 10:00 до 14:00 часа, като ще е необходимо предварително записване на телефон: 0889514515 и заявка от страна на кмета. Същият мобилен номер може да се използва и за връзка с имунизационния кабинет.

Така общо имунизационните пунктове в региона стават пет, от които един е мобилен. Освен двата споменати кабинета, функционират още три, които са в Русе. Единият е към Белодробната болница „Д-р Димитър Грамтиков“ и той работи всеки делничен ден от 07.30 до 17.00 часа, като ваксината на „Янсен“ се прилага в понеделник и сряда, а на „Модерна“ само в четвъртък. Ежедневно се поставя препаратът на „Пфайзер“. От понеделник до петък от 08.30 до 13.00 часа имунизации се извършват и в кабинета на РЗИ на ул. „Байкал“ 12. Три дни в седмицата – понеделник, сряда и четвъртък от 08.30 до 12.00 часа ваксини се поставят и в Медицински център – 1, по-познат като бившата Втора поликлиника на ул. „Борисова“ 36. В кабинета на РЗИ в сряда между 09.00 и 13.00 часа се извършват имунизации на деца между 5 и 11 години с педиатричната ваксина на „Пфайзер“.

Припомняме, че до момента в област Русе са извършени 130 995 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 558 души. Бустерна доза пък е направена на общо 24 596 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 1465 души от региона. За последното денонощие са извършени 100 имунизации, като две от тях са на деца на възраст между 12 и 18 години. От началото на пандемията до днес диагностицираните с Ковид-19 в Русенско са 35 197 души, като 1920 от тях са починали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Урсула
    Бързайте, ковид-идиоти, бързайте да си набиете бустерите в липсващия мозък! Че говедата и овцете трябва да са чипирани и с ушни марки, за да ги разпознаваме отдалеч!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари