Русенци отбелязаха Международния ден на труда

8

С възпоменателна церемония по поднасяне на цветя и едноминутно мълчание на паметната плоча на загиналите в трудови злополуки започна отбелязването на 1 май днес в Русе.

Пред сградата на Инспекцията по труда се събраха десетки граждани. Присъстваха народният представител Крум Зарков и Боянка Петрова от КНСБ.

„Никога не трябва да забравяме, че за да се стигне до днешния празник хора преди нас са се борили за да се признае нещо, което днес ни се струва даденост, а именно, че правото на труд трябва да се уважава и защитава. Трудещият се е този, който създава блага. Днес трябва да протестираме срещу една система, която експлоатира работниците. Трябва Народно събрание, синдикати и политически фигури да обърнем поглед и към специфичните проблеми на трудещите от вкъщи, дали се спазват правата им на работно време, почивки, рисковете за тях от психически разстройства и стрес. Днес празнуваме тези, които се трудим с ума или с ръцете си и за да гарантираме, че ще продължим борбата напред.” Това каза пред присъстващите Крум Зарков, предава Дарик Радио.

Поздравителен концерт за русенци изнесоха изпълнители от вокално студио „Икономов” . Последваха изпълнения на русенски състави по народни танци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Скъсан ляв червен шушон
    Русоидите пенсионери от Стара Загора да ми ядат Qyя! Ха-ха!
  • 4
    5
    Хрантутниците на Народа!
    И какво работят (!?) толкова, че празнуват тия двамата "народния представител Крум и Боянка от КНСБ" - със задника си пари ли вадят?
  • 17
    4
    Ккк
    В Монтюпето пък ще отпразнуваме пак с извънработно време. На един колега му опадаха зъбите, друг кашля като тежък пушач, въпреки че не пуши. Пишман икономиката на Русе ни разболява и убива.
  • -13
    3
    Стара Загора >>> Русе
    Празник на труда в градче, останало само с пенсионери, чиито труд им е да успеят сами да стигнат до телевизора или банята. Закривайте го вече това Русе, писна ми да я гледам тая гробница.
  • 2
    2
    оня
    имаше, дръжки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари