Русенци излязоха на протест срещу насилието над животни

8

Те преминаха с протестно шествие по централната улица "Александровска" със скандирания за ефективни присъди за насилниците и убийците на кучета и котки

Над 100 русенци, заедно с домашните си любимци, излязоха на протест срещу насилието над животни.

Те преминаха с протестно шествие по централната улица "Александровска" със скандирания за ефективни присъди за насилниците и убийците на кучета и котки, информира БНТ.

Протестиращите настояват за законови промени, които да завишат предвидения затвор за подобни случаи, както и за криминализиране на подбуждането към насилие и убийство на животни. Исканията им са и за по-големи правомощия на зоополицията в страната. Организаторите призоваха хората да не се страхуват, а да подават сигнали, когато станат свидетели на малтретиране на животни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    25
    idi na
    заминувай на голямата виена
  • 3
    24
    Защо
    Сред протестиращите не е Иван Белчев, защитаващият екологични каузи и притежател на домашен любимец 🐕 куче? А ако е бил зает, защо не представи своето мнение и подкрепа в медиите както обикновено? Чакаме да изразите позицията си, господине!
  • 2
    23
    селски козар
    Я , ами че това са само жеворя бря , то комай и песовете май са само мъжки........
  • 8
    22
    Това е
    По-голямата част от коментарите представляват извадка на нивото на мислене, писане и нетолерантно отношение към мнението и позицията на другите и разкриват тенденция на значително опростачване. Това ли днешна и бъдеща България и в нея Русе, т.н. Малка Виена?!
  • 3
    21
    Знам
    протестират щото са платени
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари