Русенци излизат на протест срещу насилието над животни

1
Искането на протестиращите е да се налагат ефективни присъди на насилниците
Искането на протестиращите е да се налагат ефективни присъди на насилниците

Искането на протестиращите е да се налагат ефективни присъди на насилниците

Днес русенци излизат на протест с искане за налагане на ефективни присъди при случаи на насилие над животни.

Протестът започва в 15:00 ч. пред Съдебната палата в центъра на града.

"ИЗОБЩО НЯМА ДА СПРЕМ!!! НИТО ДА СЕ ОТКАЖЕМ!!! SAVE THE DATE!!!

Насилието над животни е една от най-грозните прояви на едно деградирало общество. Липсата на наказание е един от най-ярките примери за неработещи държавни институции.

Преди 2 месеца цяла България беше разтърсена от поредния безобразен случай на садизъм и насилие над животно. Мечо оцеля и живее своя втори живот. Много като него нямат същия късмет. Всеки ден!Какво искаме ние и за какво се борим: Ефективни наказания за насилници и убийци на животни. Промяна на закона и повишаване на предвидения затвор за подобни случаи.

Криминализиране на подбуждането към насилие и убийство на животни. За повечето от нас тези три неща са логични и би трябвало да се случат веднага. Само че от опит знаем, че в България никога и нищо не се случва лесно. Твърде много хора предпочитат да живеят дълбоко в Средновековието и се гордеят с този факт. Назрял е, обаче, моментът да променим това. Затова ни е нужен всеки един от вас.

Не, с клетви и писане по ФБ не става. Не, със закани и просто публикуване на поредния случай на зверство над животно НЕ ПРОМЕНЯМЕ нищо.

Затова нека да излезем на 15ти - за една по-нормална, една по-добра и по-справедлива държава. Защото убийците на животни днес са убийци на деца утре.

Очакваме ви!", пишат във Фейсбук организаторите на събитието.

Протести днес се очакват и в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    bitbul
    когато куче нахапе дете ко праим
  • 5
    4
    Д. Р.
    Според тия кучкари направо на бесилото да ги пращаме? А тези изроди които убиват хора или пияни шофьори блъскат и убиват всеки ден а техните присъди са условни, а тия искат ефективни за някакви бълхарници. Те първо да се научат да се грижат за кучетата и да си им чистят лайната както се прави в нормалните държави, не да ги оставят по средата на пътя
  • 4
    3
    Възмутена
    А срещу насилието на медици кога?
  • 7
    2
    Киро
    И колко от тези т.н. протестиращи си регистрираха кучетата?
  • 6
    1
    Къде е
    Една много дейна в усвояването на средства по проекти и услуги Динамична лелка дето много шуми за насилието над жени, защото насилниците на животни са насилници и на хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари