Русенци искат “легнал полицай” на улица “Плиска”

1
Ще има ли “легнал полицай” на улица “Плиска” в Русе
Ще има ли “легнал полицай” на улица “Плиска” в Русе Видео: БНТ

Да се сложи “легнал полицай” на пешеходната пътеки при блок “Родопи”. За това настояват група русенци от кв. “Локомотив”, които всеки ден срещат проблеми при пресичането на улица “Плиска”. Това е една от най-натоварените отсечки в Русе. Преди няколко години тук беше убито дете, а само преди месец автомобил помете вестникарска будка.

Улица “Плиска” е права и съответно подходяща за вдигане на висока скорост. А наоколо има детска площадка, басейн, детска ясла, магазини. С хората от квартал “Локомотив” решихме на място да проверим колко от автомобилите, които преминават от тук, ще спрат на пешеходната пътека. Нашият малък експеримент показа, че половината от колите не спират.

“Пешеходната пътека се обезсмисля, ако няма легнал полицай, защото хората смятат, че тук градът свършва – насреща е мостът, засилват автомобилите”, обяснява Митко Митков.

“Според мен, трябва по-засилен контрол, защото тук никой не спира. Ти си на пътеката и те се разминават, без да обръщат внимание”, твърди Пепа Влайкова.

За контролни камери на КАТ по възловите участъци на града се говори от години, но досега не са се намерили пари, за да бъдат купени. А за да се постави легнал полицай на тази пътека, от Община Русе обясниха, че трябва да се подаде искане до Комисията за пътна безопасност и тя да прецени.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари